00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

מניפת תפוחי אדמה בתנור

 

את מניפת תפוחי האדמה האלו הכנתי לראשונה בערב חג הפסח. לשמחתי הם היו ממש אטרקציה  גם יפיפיים, גם טעימים וגם (וזה הכי חשוב מבחינתי)  קלים מאוד להכנה. לשמחתי הם התקבלו כל כך יפה שמערב החג ועד היום אני מכינה אותם כמעט בכל ארוחת שישי. מה שנותן למשפחה הרגשה שאני משקיעה בהם ולי הרגשה טובה שכך הם חושבים...חחח

וכהרגלי, מאחר ואני לא ממש יודעת לשמור סודות כאלה רק אצלי, החלטתי לתת גם לכם להנות מהמתכון. (אבל בבקשה תשמרו עליו בסוד  אחרת הולך כל הכייף)

 

 

 

המרכיבים:

 

  • 3-4 תפוחי אדמה בגודל בינוני

  • 1/4 כוס שמן זית

  • 2 שיני שום כתושות

  • מעט צ`ילי גרוס

  • מעט מלח גס

  • פלפל שחור טרי וגרוס

  • 1/4 כפית כורכום

  • מעט טימין

 


 

ההכנה:

 

1. ראשית קלפו את תפוחי האדמה, שיטפו אותם ונגבו היטב.

הניחו על קרש החיתוך שתי כפות עץ ומעליהן הניחו את תפוח האדמה. (כך תוכלו לחתוך את תפוחי האדמה בצורה האולטמטיבית)

 

 

 

2. בעזרת סכין חדה, חיתכו את תפוח האדמה לפרוסות דקות.

החיתוך מתבצע מעל כפות העץ רק עד גובה כפות העץ.  (כך יישארו הפרוסות קשורות יחד כמניפה יפה).


 

3. בקערית קטנה ערבבו את שמן הזית, השום, הטימין והתבלינים

 

 

 

 4. כעת בעזרת הידיים, פיתחו מעט ובעדינות את מניפת התפוחים והעבירו לתבנית אפיה

הברישו היטב את תפוחי האדמה בתערובת שמן הזית והתבלינים


5. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות (במצב גריל) והשחימו את תפוחי האדמה בערך כ- 15 דקות

החלישו את חום התנור העבירו למצב תנור רגיל, עד שתפוחי האדמה מתרככים היטב. (רצוי בשלב זה גם להרטיב מעט את תפוחי האדמה עם הרוטב שבתבנית)


 

 

 

 זהו חברים סיימנו להכין את מניפת תפוחי האדמה שלנו... ועכשיו נשאר רק להגיש ולחכות למחמאות!!!


 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת