88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

עלי מנגולד ממולאים גבינה

עוד מתכון חלבי וצמחוני, מתאים לחג השבועות ובוודאי לכל ימות השנה.

גם את המתכון הזה אפשר להכין מראש ולהקפיא. כשרוצים לאפות, מוציאים כשעתיים לפני האפייה להפשרה בטמפרטורת החדר.

המתכון הועלה במסגרת פרוייקט המתכונים לשבועות בשיתוף אונלייף

מצרכים

1.    2 חבילות עלי מנגולד

2.    300 גרם גבינה מגורדת - אני השתמשתי רק בחמד (אפשר לערבב מוצרלה, צהובה, חמד, פרמזן מה שאוהבים)

3.    1 ביצה שלמה

4.    3 כפות פירורי לחם

5.    מעט פלפל שחור מי שאוהב

6.    150 גרם פרמזן בנפרד

הכנה:

1.     להשרות את עלי המנגולד במים חמים כמה דקות, לסנן

2.     לחתוך את החלק הירוק העבה, לקצוץ דק

3.     להכין את העלים ולהניח בצד

4.     בקערה להניח את עלי המנגולד שקצצנו, להוסיף גבינות, ביצה, פירורי לחם ופלפל שחור, לערבב

       היטב, התערובת צריכה להיות מעט דביקה

5.     להניח עלה על משטח עבודה, לשים מעט מהמילוי

6.     לקפל את העלה מהצדדים ולסגור

7.     להניח בתבנית מתאימה

8.     לפזר מעל גבינת פרמזן

9.     לכסות בנייר אפיה ומעל נייר כסף

10.  לאפות בערך 40 דקות

11.  אפשר להגיש חם או קר

העלים בקערה עם מים

לחתוך את החלק הירוק באמצע

לקצוץ את החלק הירוק

לערבב בקערה את הגבינות והעלים שקצצנו

להוסיף ביצה, פירורי לחם

ככה נראית התערובת

להניח עלה על משטח עבודה ולמלא

לקפל משני הצדדים ואח"כ לגלגל ולסגור

ככה זה צריך להיראות

כל העלים בתבנית מתאימה

לפני הכנסה לתנור - לפזר מעל את הפרמזן, מי שרוצה יכול לפזר גם מעט שמן זית או חמאה מומסת

התבנית לאחר האפייה

אני מאחלת לכל בית ישראל חג שבועות טעים ושמח

המתכון פורסם באתר

מוזמנים לצפות בספר הבישול הראשון שלי

מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

50 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת