00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

לביבות פראסה (כרישה)

את הלביבות האלו אני מכיר משאני ילד, אמא שלי כל יום שישי הייתה מכינה ועד ארוחת הערב לא היה נשאר כלום, באיזשהו שלב זה כבר הפך באופן קבוע למנת הנשנוש לפני הארוחה... ההכנה כל כך פשוטה והטעם....פשוט לא יאמן כמה הנימוחות של הקציצות היא חלומית!!!

מצרכים ל-15 לביבות:

2 כרישות גדולות ללא הגבעול חתוכות לאורך של 10 ס"מ

תפו"א בינוני קלוף וחתוך לקוביות

בצל גדול

300 גרם בשר טחון

כף אבקת מרק עוף

חצי כוס פירורי לחם (בפסח אפשר קמח מצה)

2 ביצים L

מלח ופלפל לבן

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מבשלים במים את הכרישות וקוביות תפוחי האדמה עד ששניהם מתרככים, מוציאים למסננת עד שמתקרר.

טוחנים במעבד מזון את הבצל, הכרישות ותפוח האדמה עד אשר הם הופכים לסוג של פירה ומעבירים לקערה.

מוסיפים את הבשר, פירורי הלחם, הביצים והתבלינים ומערבבים עד איחוד (צריכה לצאת בלילה לא קשה ולא רכה).

במחבת לא דביקה מחממים שמן חצי עמוק, קורצים קציצות בגודל של כדור פינג פונג וכשהשמן מעלה עשן מכניסים קציצה-קציצה ומשטחים אותה עם גב הכף.

מטגנים עד השחמה (בערך דקה - דקה וחצי על אש גבוהה) והופכים עד השחמה ומוציאים לנייר סופג.

תהנו!!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת