00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חתולה יוצרת

הרפתקאות חתולי8 בארץ הסקראפ

איך הכנתי את עוגת ההפתעה ליום העצמאות

כשפירסמתי  כאן את החלפת יום העצמאות שהכנתי לתמיקה, תארתי לעצמי שיהיו שישאלו אותי איך הכנתי את העוגה המפתיעה. זו שבמרכזה מגן דוד, אבל לא תארתי לעצמי שכ"כ הרבה ישאלו. גם כאן, גם בקומונות וגם במסרים האישיים.
בהתחלה הסברתי, אבל כשראיתי שהרבה אנשים שואלים, החלטתי להעלות רשומה מיוחדת לעניין. למזלי אני מצלמת תוך כדי ההכנה אז יש תמונות להסבר.

הכנת העוגה פשוטה יותר ממה שנדמה כשרואים אותה. אני בכל זאת הצלחתי להסתבך קצת בתקלות של מתחילים.
העניין הוא שיש לאפות שתי עוגות. מאחת יוצרים את הצורה שתהיה במרכז, במקרה שלי מגן דויד אבל כמובן ניתן ליצור כל מיני אחרות גם, והשניה שמכינים היא זו שתחביא את הראשונה בתוכה.
בילבלתי אתכם? לא התכוונתי...
יאללה, בואו נתחיל...

אני שוב מזכירה שהעוגה היא מהבלוג "משהו מתוק"  ושוב מודה לוויני על התמיכה והעזרה. 

ראשית בוחרים לעצמנו עוגה בחושה חביבה וקלה להכנה מתוך המתכונים שלנו. ממש לא משנה איזו. העיקר שתהיה טעימה. אפשר ששתי העוגות יהיו מאותו מתכון ואפשר, כמו במקרה שלי, שלא.

 

 

יש צורך, בחותכן לעוגיות ובצבע מאכל שנרצה. כמובן שכאן היה ברור שאקח את הכחול.

 


לאחר שאופים את העוגה הראשונה, מוציאים אותה מהתבנית ולאחר שהתקררה ....הורסים אותה.....
מפוררים אותה לפירורים.....

 

 

מטפטפים מעט מצבע המאכל ולשים

עד שהכל נצבע באופן אחיד.
ואז.... לוקחים מעט מהעיסה, מעבדים אותה קלות, משטחים ויוצרים את הצורה בעזרת החותכן.

  

  

כאשר כל החיתוכים מוכנים, שולחים את כל החברים לישון במקפיא.
אצלי הם היו יום וחצי במקפיא אבל אני מניחה שאפשר גם כמה שעות בלבד.

אחרי שהם קפואים טוב טוב, והתאריך על המצלמה כבר מראה מספר אחר, מוציאים אותם.... 


 

מצלמים אותם, ומכינים את העוגה השניה.
כלומר את העיסה עבור העוגה השניה.
ואז מגיע הקטע הכייפי. שמים מעט מן העיסה בתבנית, ועל השכבה הדקה הזו מעמידים את ה"מגנדוידים" צמודים זה לזה בטור.

 

 

מכסים בשאר העיסה.
שימו לב, מכיון שיש כבר מסה שנכנסת לתבנית, הגיוני שלא נכין את העיסה השניה בכמות השלמה אלא כשני שליש או שלושה רבעים ממנה.
הגיוני, נכון?
אבל הגיון לחוד ומציאות לחוד.
אני הכנתי 75% מהמסה וכמו שאתם רואים, המסה לא הספיקה לכסות את העוגה שלי.
אם כאשר אכין עוגה מהסוג הזה שוב, אכין כמות מלאה גם בעוגה השניה ואם ישארו עודפים.... אכין מהם מאפינס...

 

 

  

הנה, העוגה תופחת בתנור וכמעט מצליחה לכסות הכל.
אבל הצורה הלא יפה נשארה וחייבה אותי לצפות את העוגה. טוב, בגלל שרציתי עוגת יום העצמאות בכחול לבן, התכוונתי ממילא לצפות אותה בקצפת לבנה, אבל יש לקחת את העניין הזה בחשבון.

 

 

זהו, העוגה בחוץ.
את התמונה הזו אתם כבר מכירים. הרים וגיאיות לה....

 

אופה מנוסה יותר ממני בטריק הזה, היתה מצפה עכשיו את העוגה בקצפת ומחייכת במחשבה על ההפתעה שתהיה כשיחתכו אותה.
אבל אני,  שמנסה את זה בפעם הראשונה, חששתי מפדיחה...
אז בדקתי.



מה, זה יצופה אחרי זה, לא יראו ......

 

  

  

נרגעים, מדביקים חזרה את שני החלקים,
מצפים בלבן הלבן והמתוק הזה....
והעניין מוכן! 

 

  

 

   

   

  

זו התמונה מהפינטרסט  שהציתה את דמיוני...
נשבעתי שמתישהו אכין עוגה בסגנון הזה. ובזכות וויני והבלוג שלה, זכיתי לתת לתמיקה עוגת יום עצמאות מיוחדת.

 

 היה כייף. כדאי לכם לנסות.
ואל תשכחו לספר לי כשתכינו

סופשבוע נעים לכוווולנו,

 

 

 

 

כד" באייר תשע"ג.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

98 תגובות

visitors
אורחים החל מ1.5.13
Free counters!
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חתולי8 אלא אם צויין אחרת