00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

קציצות בשר ברוטב פלפלים ותפוחי אדמה

 

 

קציצות בשר ברוטב פלפלים ותפוחי אדמה

 

 

 עיסת הבשר מוכנה למנוחה במקרר

 

 

בצל ועשבי תיבול מיטגנים יחד 

 

 השתמשתי הפעם רק בפלפלים צהובים כי זה מה שהיה לי בבית. ממליצה על צבעוניים

 

 תפוחי אדמה מוכנים לבישול במי מלח

 

 הקציצות על מצע פירורי לחם לפני טיגון

טיגון הקציצות במחבת 

הקציצות ותפוחי האדמה בסיר הרוטב 

הכי אני אוהבת מתכונים של סיר אחד, שאפשר להכינם מראש, ללכת לנוח, להתלבש ולקבל בחיוך את האורחים כאילו בכלל לא  התאמצתי . טוב זה לא בדיוק כך, אבל כמעט, ותחליטו בעצמכם אם וכמה רק אחרי שתטעמו.

 חומרים לקציצות בקר

1 ק"ג בשר צלעות בקר טחון טרי

1/2 צרור פטרוזיליה שטופה היטב

1 בצל גדול קצוץ

5 שיני שום קצוצות,

3 ביצים גודל בינוני

1/2 כוס שמן זית, פלפל שחור,

 מלח,

2 פרוסות לחם לבן שרוי וסחוט (רק הפנים הרך ללא הקרום) או לחילופין חופן פירורי לחם.

קוצצים במעבד מזון את הפטרוזיליה, השום והבצל,

בקערת  זכוכית מערבבים את הבשר עם  שום בצל ופטרוזיליה קצוצים.

מוסיפים ביצים ושמן  ולחם שרוי וסחוט/או פירורי לחם

מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב בידיים כמה דקות

מכסים הקערה בניילון נצמד,

 מכניסים למקרר עד הכנת סיר הרוטב.

 

 

 

 

לרוטב:

6 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים, מבושלים במי מלח.

שני בצלים סגולים גדולים פרוסים לטבעות דקות

5-6 שיני שום פרוסות,

ארבעה פלפלים גדולים ובשרניים בצבעים שונים חתוכים לרצועות,

קופסה גדולה  קוביות עגבניות

קופסה קטנה רסק עגבניות

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

עלי תימין כמה שאוהבים, מארבעה גבעולים לפחות

2 כוסות יין לבן יבש

פלפל שחור,

מלח,

1/3 כוס סילאן (+ -)

בסיר רחב וגדול, שמים שמן זית /קנולה ומתחילים מטיגון הבצל. כאשר הבצל נעשה שקוף מוסיפים את הפטרוזיליה, והתימין. מערבבים.

מוסיפים את הפלפלים חתוכים לרצועות,  + שום קצוץ, מערבבים. מוסיפים קופסה קוביות עגבניות, + רסק עגבניות, + סילאן, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל ומוסיפים שתי כוסות יין לבן יבש. מביאים לרתיחה ומבשלים על אז קטנה ביותר. מתקנים תיבול

הכנת הקציצות:

 

 מכינים בידיים רטובות קציצות לא גדולות מדי, מניחים על מגש שעליו מפזרים פירורי לחם. 

מחממים שמן קנולה או שמן זית במחבת, ומטגנים את הקציצות מכל צד עד השחמה. מוציאים על נייר סופג לספיגת עודפי שמן הטיגון.

שמים את הקציצות ברוטב, מבשלים כ- שש דקות, מוסיפים את תפוחי האדמה מסוננים ממי הבישול, ומבשלים יחד עוד חמש דקות.

מגישים חם,

 

מצויין בתוספת אורז

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת