00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

מתכון לשבועות

 
 

במסגרת פרוייקט מתכונים לשבועות המשותף לתפוז ואונלייף, אתר התוכן והאקטואליה לנשים  (גם לגברים מותר להציץ פנימה כמובן☺) אני מפרסמת מתכון ישן .


לפרוייקט זה לבטח יתקבלו שלל מתכוני עוגות ומאפים. אני בחרתי לפרסם דווקא את המתכון האהוב של חציל בגבינות. מתכון שלא נס ליחו.  לפחות לא בביתנו. ☺


באתר אונלייף תוכלו לקרוא על כל מה שרציתם לדעת ולא היה לכם איפה.... 

 

חצילים וגבינות ברוטב - בתנור
 
 
2 חצילים פרוסים
2 חלבונים
2 כפות מים
פירורי לחם
150 גר` גבינת פרמזן מגוררת
150 גר` מוצרלה מגוררת
פלפל לבן ומלח
רוטב עגבניות  - מתכון מטה (לעצלנים, אפשר רוטב מוכן)

 

 

לחמם תנור לחום של 200 מעלות. למרוח מעט שמן על תבנית שטוחה ולהניח מעל נייר אפיה.
 
לטרוף את החלבונים ולערבב עם המים. לטבול כל פרוסת חציל בתערובת החלבונים והמים ולצפות בפירורי הלחם. להניח את החצילים על נייר האפיה ולאפות כ 15 דקות מכל צד.
 
 
בינתיים מכינים את הרוטב .......
 
 
כשכבה ראשונה, מניחים את פרוסות החצילים האפויות בתבנית חסינת אש מרובעת. מעל מחצית מרוטב העגבניות ולפזר את גבינת המוצרלה המגוררת מעל הרוטב. מעל לפזר פלפל ומלח.
 
שוב להניח שכבת חצילים, רוטב עגבניות ומעל לפזר גבינת פרמזן מגוררת.
 
להכניס לתנור ולאפות כ 30 דקות  כש 10 הדקות הראשונות התבנית מכוסה בנייר אלומיניום.
 
 
 
 
אופן הכנת הרוטב
 
1 שמנת לקצפת 38%
1 קופסא עגבניות מקולפות
1 בצל קצוץ 
3 שיני שום קצוצות
מלח

 
להכניס את העגבניות לסיר ולקצוץ אותן לרסק סמיך. אפשר להיעזר במספרים.
 
לחמם את העגבניות על אש נמוכה ולהוסיף את שאר המרכיבים חוץ מהקצפת. לבשל כ 10- 12 דקות. להוסיף את השמנת לקצפת ולחמם בשנית מספר דקות.
 
 
 
  
 
עוד מתכונים משובחים לשבועות
 
 

 

 
 
להנות כל פעם מחדש....

אלינוער

 

 

 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

43 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת