00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים ומה שבישלתי

עוגיות שוקולד מתפוצצות

זהו. זה המתכון המנצח. המתכון הכי מרשים, לא הכי קל, אבל כן הכי טעים. עוד מתכון מעולה של קרין גורן. לא להתעצל! שווה את ההשקעה בגילגול העוגיות.

אלה לא בדיוק עוגיות קלאסיות למדורת ל"ג בעומר, אבל בהחלט יתקבלו בשמחה בכל קומזיץ.

רכיבים:

350 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה/ מרגרינה

3 ביצים

1/2 כוס סוכר

3 כפות ליקר תפוזים / אייריש קרים

3/4 כוס גדושה קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים

אבקת סוכר לציפוי.

הוראות הכנה:

ממיסים שוקולד וחמאה לתערובת אחידה. מקציפים סוכר וביצים במשך כ-5 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים. מערבבים קלות. מוסיפים את שאר הרכיבים. מערבבים. מקבלים תערובת דלילה וזה בסדר.

מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך כ-4 שעות. עד שהתערובת מתקשה.

מכינים שתי קערות: אחת עם סוכר, והשניה עם אבקת סוכר.

מגלגלים את התערובת לכדורים בקוטר כ-2 ס"מ (אנחנו אוהבים עוגיות קטנות. קרין ממליצה על 4 ס"מ). מגלגלים אותן בסוכר ואחר כך באבקת סוכר. מניחים בצורה מרווחת על התבנית. אופים בחום בינוני במשך 8 דקות. העוגיות יוצאות מאוד רכות מהתנור. יש להניח להן להתקרר ולהתקשות לפני שמרימים אותן.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הרשומות הכי ניצפות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רחל אטיאש אלא אם צויין אחרת