00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

בר מארץ היין - השבוע בנמל תל אביב

28/04/2013

 

כשהגעתי אתמול אל רחבת הנמל ונשמתי את הבריזה האביבית, הרגשתי שזה בדיוק מה שנכון לי בסוף יום עמוס מחויבויות ומטלות, שרובן ככולן ממש לא מאתגרות. גם כשטעם שלי בתחום היין אינו מהטובים שבהם עדיין יכולנו להיסחף בשמחה והאוירה החגיגית ביינות לדוכני היין והגבינות שקבלו את פנינו בחיבוק.  הגעתי ל  "בר מארץ היין".

 

בר היין אשר מקים יקב רמת הגולן לאורך המזח בנמל תל אביב, הוא אחת החוויות היותר מהנות הזכורות לי בנמל .

הבר שהוקם כבר אתמול יתארח ויארח למשך השבוע בחודש אפריל בין ה- 23-30.4 . בימים אלו הוא מציע חוויית יין ייחודית. מאחורי רעיון הקמת הבר עומד הרצון לתת לקהל הצצה וטעימה מארץ היין ברמת הגולן, הנחשב לאזור גידול היין הטוב ביותר בישראל.

אלא שהשנה החגיגה ביקב כפולה. היקב שמיסד את תרבות היין בישראל ונחשב לסמן המוביל שלו, חוגג השנה את שנתו ה-30, צעיר במלוא כוחו, על אף שנדמה שהיה כאן מאז ומתמיד. 

למה אתם מוזמנים? 

במסגרת אירועי "בר מארץ היין" תוכלו ליהנות מברי יין ייחודיים בקונספטים שונים, ביניהם: טעימות אורך של זנים שונים ייחודיים – שהיקב היה ראשון לאקלם בישראל, טעימות רוחב של זנים שונים מחלקות וכרמים שונים, טעימות של יינות חדשים, חשיפה של יינות טרם צאתם לשוק, יינות מתיישנים, יינות נדירים ועוד סה"כ יוטעמו בנקודת זמן נתון 30 יינות. סגנון הטעימה יהיה לבחירת האורח – בין אם סבב טעימות של בר או כוס יין על פי בחירתו. הטעימות כרוכות בתשלום.

לאורך כל האירועים יוצעו גבינות מיוחדות עבודת יד ממשק יעקבס. במחלבת יעקבס מייצרים מגוון רחב של גבינות; קצו`טה, פקורינו, רוקפור, איטליקו, קממברט, גאודה, תום, מנצ`גו, אופיר, סנט מור, שחר, מורבייה, שבר, גורגונזולה,          גבינת שמנת, לבנה, עז-מה, יוגורט צאן, פטה, צפתית, קרם פרש.

 

 

במיוחד לרגל אירועי "בר מארץ היין" השיקה המחלבה גבינת עיזים במרלו גמלא של יקב רמת הגולן.

(אני קניתי אותה ועוד  3 סוגי גבינות עיזים מעולות מחיר מצויין)

 

 

בנוסף השנה ישתף היקב פעולה עם מרכז "נא לגעת", המקדם ותומך באוכלוסיות החירשים והעיוורים בישראל, ובמסגרת זו יוקם בר לסדרת "הר חרמון", בו יוטעמו יינות הר חרמון אדום, הר חרמון לבן ויין אינדיגו החדש, הנושאים כתב ברייל על גבי התוויות שלהם,. כל הכנסות הבר יוקדשו למרכז. בבר זה גם ישולבו עובדי מרכז נא לגעת בצוות המוזגים והמדריכים.

 

 

כמו כן יציע "בר מארץ היין" סדנאות מקצועיות שיתקיימו במהלך השבוע כולו. ביניהן סדנה מרתקת של טעימת קומפוננטים (יינות בתהליך יצירה וטעימת זנים מחלקות שונות), סדנה בנושא אומנות הטעימה וסדנה ייחודית שתיסוב סביב ציוני הדרך של היקב בעבר, בהווה והעתיד. הפרטים כאן.

 

ובנוסף לכל... עאתם מוזמנים ליהנות מהופעות רוק פתוחות במסגרת שבוע "בר מארץ היין" ובהן:

בערב הפתיחה (23.4) הופעה של להקת "איפה הילד

וביום רביעי (24.4)הופעה של פרויקט "מטרופולין" עם הסולניות אפרת גוש ודנה עדיני ומייסד הלהקה עופר מאירי,

ומה שנותר זה להגיע בהמוניכם, לשתות להתענג על מגוון יינות גולן,לאכול ולקנות גבינות, לנשום אוויר נקי ולהאזין לרוקנרול.

אז מה אתם מוזמנים לשתות?

הר חרמון:  היין שהיה לרב מכר - מקבל סדרה

ליין הר חרמון יש תפקיד וחלק חשוב ביותר בהתפתחות תרבות היין בארץ.  הוא `רב המכר` של עולם היין הישראלי.  כעת, יקב רמת הגולן, עושה כבוד ל`הר חרמון` ומקדיש לו מותג וסדרה משלו. אל שני היינות: הר חרמון אדום והר חרמון לבן אשר זוכים לאהדה רבה בקרב צרכני היין בישראל, כמו גם בעולם, יצטרף יין אדום חדש – הר חרמון אינדיגו. מדובר ביין בעל צבע הכחול-סגול שמרמז על הבלנד של קברנה עם סירה המאופיין בצבע סגול עז. 

 

ברייל על תוויות הסדרה - שת"פ עם מרכז "נא לגעת". 

למרות שינויי העיצוב, ביקב רמת הגולן דבקים בחידוש בתחום האחריות החברתית אותו הם מיישמים על גבי תוויות בקבוקי `הר חרמון` –ומוסיפים להם כתב ברייל. כחלק מתפיסה חברתית וחיבור לסביבה ולקהילה, היקב פועל להעלות למודעות הציבור את נושא הנגישות לאנשים מאוכלוסיות בעלי צרכים מיוחדים, והחל מבציר 2007, בשיתוף עם חברת "תדביק",  כל יינות `הר חרמון` נושאים על התוויות הקדמיות כתב ברייל, עליו רשום שם היין, סוג היין ודרגת יובש, ושנת בציר. הר חרמון אינדיגו גם הוא נושא את הברייל. מהלך זה מגיע מתוך הלב והנשמה של יקב רמת הגולן, ונדבך בפעילות החברתית והסביבתית הרחבה של היקב.

 

 

בר מארץ היין, של יקב רמת הגולן, מזח נמל תל אביב, בין התאריכים 23-30.4.13

יום ג, 23.4.13, 20:00-23:00

ימים ד-ה, 24-25.4.13, 19:00-23:00

מוצ"ש 27.4.13, 20:30-23:30

ימים א-ג 28-30.4.13, 19:00-23:00

·         ההשתתפות בסדנאות מותנית בהרשמה מראש. מספר המקומות מוגבל

·         הסדנאות והטעימות הינן בתשלום.

 


 

היה טעים. היה מרגש. היה רוקנרול!

מוזמנים. 

 

 

תודה שהגעתם לכאן והכרתם עוד חלק ממני. אשמח ויותר כשתגיבו. 

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי 

  שלכם תפו     

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת