00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

קאפקייקס לימון מסקרפונה ושוקולד

 

 

הרבה פעמים קורה לי, שמרוב תיכנונים ומחשבות על מתכונים לעוגות, קרמים ודברי מתיקה. (בניסיון נואש להמציא את הגלגל מחדש... )  התיכנונים בראש לא ממש מצליחים במציאות, ולעומתם כאשר המציאות מכתיבה לי שילוב, שמגיע בלי תכנון מיוחד הוא יוצא כל כך מוצלח ומצליח להפתיע גם אותי.
כך קרה לי גם הפעם עם הקאפקייק הנהדרים האלו. המטרה הראשונית היתה להכין עוגת גבינה קצת אחרת... אז קצת אחרת זה באמת יצא אבל לא ממש עוגת גבינה.  וכדי לא לחרוג יותר מידי מהמטרה ההיא... וגם בגלל שחג השבועות מתקרב, החלטתי לקשט בקרם מסקרפונה ושבבי שוקולד מריר. (בכל אופן אני תמיד מוצאת את עצמי נהנית מהשילוב של לימון גבינה ושוקולד שתמיד עושים את העבודה!)  הפעם אפילו נסחפתי וכדי להעשיר ולייפות עוד יותר, הוספתי לכל אחת עוגיית אוראו אישית.

והיום רגע לפני שאני יוצאת לתחילתו של יום מרגש במיוחד, אני רוצה לשתף אתכם במתכון הנפלא הזה. וממליצה לכם מכל ה-  להכין וליהנות (רק אל תתכננו יותר מידי...חחח)


 

 

 

 

 

הקאפקייקס:

  •  3 ביצים בגודל L

  • 1 כוס סוכר

  • 1 כפית תמצית וניל

  • קורט מלח

  • גרידת לימון, מלימון אחד

  • 1/4 כוס מיץ לימון

  • 1/2 כוס שמן

  • 100 מל` שמנת מתוקה

  • 3/4 1 כוסות קמח תופח


ההכנה:

  1. ערבבו במיקסר עם וו הגיטרה, את הביצים, הסוכר, גרידת הלימון והוניל עד לקבלת מסה אחידה.

  2. בקערה נפרדת ערבבו את הקמת והמלח, והוסיפו אל מסת הביצים והסוכר לסירוגין עם השמן, השמנת המתוקה ומיץ הלימון.

  3. הכניסו את המסה אל שקית זילוף חד פעמית, ומלאו את תבנית המאפינס ( כ3/4 מגובהו של כל שקע)

  4. הכניסו לתנור אפיה שחומם מראש לחום של 180 מעלות. כ- 25 דקות עד לקבלת צבע זהוב יפה.

  5. צננו היטב את הקאפקייקס, ורק לאחר מכן הוציאו מהתבנית.

 

 

קרם המסקרפונה:

  • 250 גר` גבינת מסקרפונה (בטמפ` החדר)

  • 250 מל` (מיכל אחד) שמנת מתוקה

  • 80 גר` אבקת סוכר

  • 80 גר` שבבי שוקולד מריר (לא פצפוצי שוקולד אלא גרדו את השוקולד בפומפיה )

  • גרידת לימון מלימון אחד

  • 2 כפות מיץ לימון

  • 1 כפית וניל

 

ההכנה:

  1. הכניסו אל קערת המיקסר עם וו ההקצפה (הבלון) את גבינת המסקרפונה, אבקת הסוכר, גרידת הלימון, מיץ הלימון והוניל. והפעילו את המיקסר במהירות בינונית, עד לקבלת מסה אחידה.

  2. הוסיפו בזרימה איטית את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.

  3. הוסיפו את שבבי השוקולד וערבבו ידנית בתנועות קיפול עד לקבלת קצפת אחידה.

  4. הכניסו את הקרם לשקית זילוף חד פעמית עם צנטר פרח גדול.

 

הרכבת הקאפקייקס:

  1. הוציאו בזהירות את הקאפקייקס מהתבנית וסדרו אותם בצלחת ההגשה.

  2. בעזרת שקית הזילוף, קשטו כל קאפקייק, במעט מהקרם.

  3. גרדו את שארית השוקולד המריר מעל והוסיפו עוגית אוראו מלמעלה.

 


 

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!! 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת