44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

סלט פאטוש

03/05/2013

מקורו של סלט הפאטוש הוא במטבח הערבי. אבל הפעם לא ערבי קצוץ דק דק אלא חתיכות עבות ובשרניות

של ירקות טריים, כאלה שמרגישים את טעמם של הירקות. הרעיון הוא שילוב של לחם יבש או פיתה, אפויים

בתנור, בתוך הסלט. יש האומרים שהסלט הזה בכלל נולד הודות ללחם היבש, שלא רצו לזרוק, אז הכניסו

לסלט (ומי לא אוהב לטבול לחם במיץ של הסלט ?). 

המתכון שלפניכם הוא בגרסה חלבית, עם קוביות גבינה בולגרית או גבינת עיזים, אך אפשר כמובן גם לוותר

עליה. כך או כך, בתיבול נכון הסלט טעים מאוד.


המרכיבים

2-3 עגבניות אדומות וקשות

2-3 מלפפונים

1 גזר בינוני

1 גמבה

בצל סגול

בצל ירוק

2-3 צנוניות חתוכות לפרוסות  

קוביות גבינה בולגרית או גבינת עיזים

פיתה מתובלת בתערובת שמן זית וזעתר

זיתים שחורים מסוג קלמנטה 

שמן זית

לימון טרי

מלח

פלפל גרוס

כפית סומק

אופן ההכנה:

חוצים את הפיתה לשניים, מורחים בתערובת השמן זית והזעתר וקולים, עד שהיא קריספית.

חותכים את כל הירקות לחתיכות גדולות, כמובן שניתן לגוון בירקות, לפי טעמכם, להוסיף או לגרוע ירקות

וכן עשבי תיבול (כוסברה, עלי נענע)

מתבלים את הסלט במלח, פלפל, שמן זית, סומק ולימון. מוסיפים את קוביות הגבינה, מערבבים ומוסיפים את קרעי

הפיתה הקלויה. מגישים מיד.

בתיאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת