00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

פשטידה / קיש קוטג` וירקות

24/04/2013

 האמת ששמו של המתכון הזה מבלבל גם אותי, ועדיין לא החלטתי האם הוא קיש או פשטידה או אפילו משהו ביניים כמו  "פשטיקיש". הכוונה בהתחלה הייתה להכין קיש אבל מה לעשות שמחשבות לחוד, ומלאי מרכיבים מתאים בבית לחוד...חחח

הכל בכלל התחיל בגלל הקמפיין של מיקי חיימוביץ` - שני ללא בשר! (איזה כייף שיש את מי להאשים ). ביום שני השבוע, החלטתי לנסות ולזרום עם הרעיון ולהכין לארוחת הערב/צהריים שלנו קיש ירקות. במרץ רב ועם המון אמונה שהיום אגיש קיש ירקות טעים לארוחת הערב,  ניגשתי לעבודה... הכנתי את בצק הקלתית האהוב שלי. ואפילו אפיתי אותו כבר חצי אפיה. ואז....ניגשתי למקרר... טוב אז ניגשתי. זה לא אומר שכל מה שחשבתי שיש בתוכו אכן היה שם!  

מה שכן מצאתי שם היו שלושה קישואים קטנים שכבר חיכו לי יותר משבוע, כרשה אחת קטנה (שמחכה, לא נעים לי לספר לכם, אבל מפסח) ו...זהו פחות או יותר. אבל בשלב הזה עוד הייתי אופטימית. אמנם יהיה מעט מאתגר להכין מהמרכיבים האלו קיש מפתה, אבל זה עדיין ניתן לביצוע  וכדי לעודד את עצמי מעט, הרהרתי בליבי שגם הבצל היבש עוד מחכה לי במזווה. ואז במבט זהיר הבטתי לכיוון דלת המקרר (שם לרוב נמצאות קופסאות השמנת המתוקה) ואווי לי.. ולתקוותיי.... שם בדיוק שם, במקום קופסאות השמנת המבוקשות, ראיתי חור לבן, גדול וריק!! מה שלא השאיר לי יותר פתח לספק.  רוטב רויאל לקיש - לא בא בחשבון. מכאן כבר לא היו לי יותר אשליות - קיש קלאסי כמו שרציתי כבר לא יהיה היום!  

אבל היי, אתגרים זה שם המשחק לא? ומה עם מיקי? ומה עם יום שני ללא בשר? והרי בצק חצי אפוי כבר יש  קישואים, כרשה קטנה ובצל יבש יש  קוטג` יש   מעט גבינה בולגרית יש, ואני, אני הרי מתאמנת עכשיו בלראות את חצי הכוס המלאה ולהתעלם מהחצי השני  אז אכין פשטידה!  

לסיום חברים אציין רק כי  למרות שזה לא יצא ממש קיש וגם לא ממש פשטידה, אלא יותר הכלאה טעימה של השניים "פשטיקיש". זה יצא טעים ביותר וגם הצלחתי לעמוד במשימה של מיקי יום שני ללא בשר, (בהצלחה רבה אם יורשה לי לפרגן לעצמי) וה"פשטיקיש" שלי זכתה לתשבוחות. ואפילו כמעט שלא הספקתי לצלם לכם.... 

  

 

 

* מתאים לתבנית פאי מתפרקת 26 ס"מ

 

המצרכים לקלתית (בצק התחתית):

  • 125 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

  • 200 גר` קמח 

  • 1 חלמון

  • 1 כפית מלח

  • 1/2 כפית סוכר לבן

  • מעט טימין

  • 1 שן שום כתושה

  • 2 כפות מים קרים

 

 הכנת הקלתית:

  1.  ערבבו במעבד המזון את הקמח, החמאה המלח והסוכר, בפולסים קצרים עד לקבלת מסת פרורים גסים.

  2. בקערה קטנה ונפרדת ערבבו את החלמון, המים, השום הכתוש והטימין. והוסיפו אל מסת הפרורים. המשיכו לערבב עד לאיחוד הבצק. (ברגע שהבצק מתאחד להפסיק את פעולת המעבד)

  3. הוציאו את הבצק מהמעבד, עיטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר למנוחה של חצי שעה לפחות. 

  4. לאחר הקירור, רדדו את הבצק לעובי של כ- 1/2 ס"מ ורפדו את תבנית הפאי. חוררו מעט בעזרת המזלג את התחתית והכניסו למקפיא לכ- 10 דקות.

  5. הניחו מעל הבצק נייר אפיה ומעליו פזרו גרגרי חומוס או שעועית לבנה יבשה (על מנת שייתנו משקל כבד שימנע את תפיחת הבצק)

  6. הכניסו לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 15 דקות.

  7. הוציאו מהתנור, צננו מעט את הקלתית הורידו את נייר האפיה והחומוס. והניחו בצד.

 

 

המצרכים למלית:

  • 1 כרשה קטנה (החלק הלבן בלבד) שטופה ופרוסה

  • 2 בצלים יבשים פרוסים לחצאי עיגולים.

  • 2 קישואים שטופים וחתוכים לקוביות (אם הקישואים קטנים אפשר להכניס שלושה)

  • 375 גר` קוטג` (1/2 1 קופסאות)

  • 50 גר` גבינה צפתית או בולגרית 

  • 1 כף מיונז

  • 2 ביצים

  • מעט טימין

  • מלח ופלפל שחור (זהירות עם המלח כי הגבינות גם מלוחות מעט)

  • * מעט חמאה לטיגון הירקות

 

ההכנה: 

  1. חממו מעט מהחמאה במחבת רחבה וטגנו את הכרשה והבצל עד להשחמה קלה. הוציאו לצלחת והניחו בצד.

  2. הכניסו אל המחבת את שארית החמאה וטגנו את קוביות הקישואים, עד שיקבלו צבע זהוב יפה.

  3. ערבבו יחד את הירקות, עם הגבינות, הביצים, המיונז, הטימין. תבלו במעט מלח ופלפל.

  4. קחו את הקלתית שהכנתם קודם ושיפכו מעליה את מלית הפשטידה, ושטחו מעט את המלית כך שתמלא את כל הקלתית באופן שווה.

  5. הכניסו לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב יפה. (זמן האפיה יכול להשתנות מתנור לתנור אצלי זה לקח כ- 35 דק`)

 

 

* הצעת הגשה:  הגישו חם לצד סלט ירקות טריים וגבינות.

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת