00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת מס` 23

לאחר שבוע רווי בשרים וחגיגות מלאות בעשן החלטתי שהשבת נעשה "הפסקה" קטנה מבשר ונתפנק בארוחה קלה וטעימה

נושי שלי תהיה מרוצה זה בטוח .

אז קבלו ארוחת שבת לא לצמחונים בלבד "חממו מחבתות" צאו לקטיף מתחילים,ומה נבשל השבת .

  • רול מבצק עלים במילוי קרם בטטה ורוטב עגבניות מיובשות בניחוח טימין .
  • "קונכיית" פורטובלו במילוי פנקו עשבי תיבול וחמאה מלטפת.
  • אפונת שלג מוקפצת בג`ינגר ומיץ תפוזים.
  • ניוקי תרד וצ`יפס שום.
  • "סירות" דלורית במילוי בצלצלי פנינה שקדים מולבנים וקינמון
  • וסלט של גרגיר נחלים ברוטב של "הפרי האסור" (פסיפלורה)

החומרים עבור 6 סועדים

רול במילוי קרם בטטה

החומרים לרול

500 גר` בצק עלים (מומלץ מחמאה)

כף קצח

50 גר חמאה ממוסת

מלח גס

חלמון ביצה

אופן ההכנה

נקמח מעט משטח עבודה ונפתח קלות את בצק העלים נחתוך את הבצק לאורכו לרצועות בעובי 1.5 ס"מ

במקביל נשמן קונוסים/מקלות (באורך 10 ס"מ לערך) בחמאה ונלפף את הבצק בצורה הדרגתית .

נמרח בעדינות בחלמון ביצה נפזר מעט קצח ומלח גס ונאפה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות .

בסיום נקרר ובעדינות נפרק מהקונוס/מקלות.

חומרים עבור קרם בטטה

2 יח` תפו"א קטן

4 יח` בטטה

25 גר` חמאה (חתוכה לקוביות)

מלח פלפל

"אבק" אגוז מוסקט

3 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה

נבשל את התפו"א והבטטה יחדיו ,נמעך היטב ונעביר דרך מסננת דקה (לקבלת מרקם חלק ואחיד).

נעביר את המסה לסיר על אש נמוכה ונוסיף את קוביות החמאה בהדרגה נתבל במלח פלפל ואגוז מוסקט ולקראת סיום נזלף פנימה את השמנת.

נערבב היטב ונעביר לשק זילוף .

לאחר "שפירקנו" את הגליליי בצק נאטום צד אחד ונמלא את הקרם בטטה מצידו השני .

נסדר בצלחת הגשה .

רוטב עגבניות מיובשות

החומרים

250 גר` עגבניות מיובשות

2 כפות שמן זית

25 גר` חמאה

כף עליי תימין

מלח פלפל

1 בצל סגול קצוץ

"אבק" של צ`לי יבש (שאטה)

2 כוסות נוזל ירקות/מים

אופן ההכנה

במחבת נחמם את השמן זית ונטגן קלות את הבצל (לאחר הזהבה קלה) נוסיף את עלי התימין ,במקביל נקצוץ את העגבניות המיובשות ונוסיף למחבת נתבל

במלח פלפל נוסיף את הנוזל ונביא לרתיחה .בשלב זה נוסיף את קוביות החמאה תוך כדאי עירבוב מתמיד ולקראת סיום את "אבק" הצ`לי.

הוספת קוביות החמאה בדירוג תסמיך את הנוזל בסיומו.

נעבור להגשה

נניח את הרול במרכז הצלחת ונזלף מעל רוטב עגבניות נעטר בנגיעות של בלסמי מצוצמם ובתיאבון.

קונכיית פורטבלו

החומרים

6 יח` פטריות פורטובלו

250 גר` פירורי לחם פנקו מוזהבים

מיקס עשבי תיבול יבשים:רוזמרין,תימין,אורגנו,בזילקום

מלח פלפל

אגוז מוסקט

50 גר` חמאה

50 גר פיסטוק קצוץ

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

"נשבור" את הרגל של הפטריה ,בקערה נערבב את פירורי הלחם עם מיקס עשבי התיבול הפיסטוק הקצוץ ונתבל במלח פלפל ונוסיף 2 כפות שמן זית.

נמלא את הפטריות ונניח בתבנית אפיה מרופדת בנייר .את החמאה נחתוך לקוביות קטנות ונניח ע"ג פירורי הלחם נפזר מעל מעט אגוז מוסקט ונאפה

בתנור כ-10-12 דק` במצב גריל.

חיבור הטעמים של החמאה הפטריות ואגוז המוסקט תיצור הרמוניה מושלמת וניחוח "אגוזי" מדהים .

נעבור להגשה

בצלחת שטוחה נניח מיקס עליי בייבי נניח מעל את הפטריה נזלף כמה טיפות שמן זית לרעננות ובתיאבון.

אפונת שלג

החומרים

2 סלסלאות אפונת שלג

2 ס"מ ג`ינגר

מיץ מחצי תפוז

מלח פלפל

50 גר׳ גרעיני חמניה קלויים

כף גרידת תפוז

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

את האפונה נחלוט במים רותחים למס` שניות ונקרר במי קרח במהירות (ישמור את הצבע ויפסיק את הבישול) במחבת רחבה נחמם שמן זית ונטגן קלות

את הג`ינגר הקצוץ (כל הטעמים יפתחו) תוך כדיי הקפצה נוסיף את האפונה נתבל במלח פלפל וגרידת תפוז נוסיף את מיץ התפוזים ונעביר לקערת הגשה ונעטר בגרעיני חמניה קלויים.

ניוקי תרד וצ`יפס שום

החומרים

500 גר` ניוקי (בוואקום)

חופן עליי תרד טריים

50 גר` חמאה

2 כפות שמן זית

מלח פלפל

אגוז מוסקט

10 שיני שום פרוסת דק

אופן ההכנה

נבשל את הניוקי עפ"י הוראות יצרן (כמו ספגטי) ונסנן .

במחבת נחמם שמן זית ונטגן את שיניי השום עד הפיכתם למעיין ציפסים (בזהירות טיגון ממושך יגרום לטעם מר ולוואי ) ונניח בצד.

נמיס את החמאה ונוסיף פנימה את עליי התרד נקפיץ קלות נתבל במלח פלפל מעט מוסקט נוסיף את השום והניוקי המבושל נקפיץ קלות ונעביר לצלחת הגשה

נעטר מעל בצ`יפס שום ובתיאבון.

סירות דלורית במילוי בצלצליי פנינה ושקדים מולבנים

החומרים

3 יח` דלורית

כוס בצלצלי פנינה

מלח פלפל

1 כף סילאן

50 גר` שקדים לבנים פרוסים

אבק קינמון

2 כפות בלסמי מצומצם

2 כפות שמן זית

עירית קצוצה

אופן ההכנה

במחבת נחמם כף שמן זית ונזהיב את הבצלים לאחר כדקה נוסיף את הסילאן וכף חומץ בלסמי ונזגג את הבצלים עד קבלת צבע קרמל ונניח בצד.

את הדלורית נחצה ל-2 ונרוקן את הגרעינים בעזרת כף, נחמם מחבת פסים לדרגת חום גבוהה ונמרח בעזרת מברשת את הדלורית, נפזר מעל מעט קינמון

מלח ופלפל ונצרוב את הדלורית על המחבת (לקבלת אפקט פסים) ונעביר לתבנית אפייה מדופנת נעטוף בנייר כסף ונאפה בחום 180 כחצי שעה .

לקראת ההגשה נמלא בבצלצלים המזוגגים נעטר בשקדים מולבנים ובעירית קצוצה ונצייר על הצלחת עם הבלסמי בתיאבון

סלט גרגיר נחלים ברוטב הפרי האסור

החומרים

סלסה של גרגיר נחלים

1 יח` בצל סגול

50 גר` פקאן סיני

כף פלפל צ`לי אדום(ללא גרעינים)

לרוטב

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בין יין

2 יח` פסיפלורה (רק הפרי )

מלח פלפל

אופן ההכנה

את הבצל הסגול נחתוך לרצועות דק` ,בקערה נערבב את גרגיר הנחילם עם הבצל והצ`לי הקצוץ

במעבד מזון נערבב היטב את כל חומרי הרוטב (ניצור אמולסיה-שומן ונוזל הופכים לאחד)

"נקפל את הרוטב פנימה לסלט נעטר בפקאן סיני ובתיאבון .

אהבתם את המתכון פרגנו ב- like בדף שלי

http://www.facebook.com/HnsmhHyHqsm?fref=ts

ותמיד תזכרו כי "הנשמה היא הקסם"

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת