00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

לקבל את פני הקיץ

28/04/2013

קו-לו-לו-לו-לו!!! השמש שוב שלחה את קרניה המחממות אלינו ואין משאושרת ממני! לכבוד הרמזים המתחזקים של הקיץ המתקרב החלטתי להוציא מהארכיון להתפנק בעוגה מיוחדת ויפיפיה המבוססת על מקור עליו שמתי עין ממש מזמן (מבלוג שבינתיים הספיק להיסגר ולהימחק לחלוטין לצערי הרב).עוגת גבינה ותותים קרה עם מעט אלתורים שמצאתי לנכון להנדס במהלך ההכנה שבדומה לעונת הרחצה פשוט פתחה מבחינתי חלון רשמי לעונת הקיץ. מבלי להגזים-קבלת פנים הולמת ביותר !

 

 

 

 

 

עוגת מוס גבינה עם ג`לי תותים
הרכיבים (לתבנית מתפרקת בכותר 22 ס"מ או רינג תואם):
לבסיס
150 גרם ביסקוויטים מרוסקים דק
1 כף אבקת קקאו לא ממותק
70 גרם חמאה מומסת
למוס
300 מ"ל יוגורט בטעם תות
250 גרם גבינה לבנה 5%
70 גרם אבקת סוכר
7 גרם ג`לטין
50 מ"ל מים או חלב
200 גרם תותי שדה(משקל לאחר הניקוי)
250 מ"ל שמנת להקצפה
לג`לי תותים
300 גרם תותי שדה(משקל לאחר הניקוי) 
1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
2 כפיות אבקת ג`לטין
2 כפות רכז רימונים
4 כפות סוכר(או לפי הטעם)
מיץ מ1/2 לימון גדול
לקישוט
מעט שוקולד מריר מגורר גס

 

ההכנה:
הבסיס
מרפדים את תחתית התבנית או הרינג בנייר אפיה.
מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים יחד עם הקקאו והחמאה המוממסת עד לקבלת מרקם חולי רטוב.
מעבירים את הפירורים אל תבנית האפיה ומהדקים היטב לתחתית (אפשר להיעזר בתחתית שטוחה של כוס זכוכית למשל).
מעבירים את התבנית למקרר רק עד שהמוס יהיה מוכן.
המוס
יוצקים את 50 המ"ל של המים/החלב לכלי המתאים לחימום במיקרוגל ומוסיפים את הג`לטין. מערבבים ומשאירים בצד ל-15 דקות עד שהג`לטין יספוג את כל הנוזלים.
מעבירים את היוגורט, הגבינה ואבקת הסוכר לקערה ומערבבים היטב.
חותכים את התותים לקוביות קטנות (כ0.5 ס"מ) ומוסיפים אל קערת הגבינה, מערבבים מעט.
מכניסים את הקערה עם הג`לטין למיקרוגל לחימום קצר של 10-15 שניות עד שהג`לטין נמס לגמרי.
מעבירים 2-3 כפות מתערובת הגבינה אל קערית הג`לטין וטורפים היטב.
מוסיפים את התערובת אל קערת הגבינה ומערבבים ביסודיות.
משהים את התערובת ל15-20 דקות עד שהיא מתחילה להתגבש מעט.
בקערת המיקסר מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה אך לא נוקשה.
מעבירים 1/3 מהקצפת אל קערת הגבינה ומערבבים היטב.
מוספים מחצית מהקצפת הנותרת ומקפלים בעדינות, מיימים את הקצפת עם הקיפולים עד לקבלת מוס אחיד.
מוציאים את התבנית עם הבסיס המוכן מהמקרר ומרפדים אותה בשקף (המבטיח שוליים אחידים ויפים).
יוצקים את המוס אל התבנית ומיישרים את פניו במידת הצורך.
מחזירים למקרר עד שהמוס מתיצב, כשעה.
ג`לי התותים
שמים את מיץ התפוזים לקערית קטנה ומוסיפים את הג`לטין. מערבבים ומשהים לכ-15 דקות.
מרסקים את התותים יחד עם הסוכר, מיץ הלימון ורכז הרימונים למחית אחידה ללא גושים (אם רוצים מחית חלקה לגמרי מסננים דרך מסננת דקה לפני שממשיכים לשלב הבא).
מחממים את הג`לטין ל10-15 שניות במיקוגל עד שהוא נמס לחלוטין.
יוצקים את הג`לטין המומס אל מחית התותים, מערבבים היטב ויוצקים את הג`לי על שכבת המוס.
מחזירים לקירור עד התיצבות מלאה.
ההגשה
משחררים את העוגה מהתבנית/הרינג ומורידים את השקף בזהירות.
מעבירים את העוגה לכלי הגשה(כמובן בזהירות אפילו שהעוגה מספיק יציבה כדי לשרוד את המעבר).
אם רוצים מקשטים את העוגה עם שוקולד מריר מגורר, אפשר גם תותים טריים, פורסים ומגישים.

 

  

חפירות הערות והמלצות:
המתכון שלהלן הוא הגרסא שלי למקור ,שאני לא יכולה להציג לצערי.
זה אולי נראה מאיים כי יש המון שלבים אבל בפועל זה רק טיפונת מורכב ולא מסובך בכלל!
מזכירה שוב שאת השמנת יש לשמור במקרר עד לרגע השימוש ואף להחזיק במקפיא 10-15 דקות לפני ההקצפה.
את העוגה הכנתי בתבנית בכותר 20 ס"מ(הגובה הסופי היה מעל 6 ס"מ) ולטעמי זה מעט מדי. שכבת הביסקוויטים יוצאת עבה ומוגזמת ואם תתעקשו להכין בכותר 20 לדעתי כדאי לצמצם את כמות הביסקוויטים ל-100-120 גרם ואת החמאה בהתאם.
לטעמי 7 גרם ג`לטין-יצא לי כ-2 כפות שטוחות זה טיפונת יותר מדי. לא שהמרקם היה צמיגי ודוחה אבל הייתי רוצה שיהיה קצת יותר אוורירי. לצערי אין לי מושג לאיזו כמות כדאי להוריד את הג`לטין כדי שהתקרשות לא תיפגע.
בתמונה שליוותה את המתכון המקורי העוגה נראתה בצבע וורוד עז. אני לא יודעת אם התותים ברוסיה ורודים יותר או שמא היוגורט, אבל אצלי יצא וורוד-חיוור ולכן הרגשתי צורך להוסיף את שכבת הג`לי מלמעלה. אולי לדאי להמיר חלק מהיוגורט במחית תותים טריים?
בדומה לג`לי שהכנתי כאן  גם במתכון הנוכחי הכמויות של הג`לי הם אלתור ולכן הכל מפורט בכפיות/כוסות ולא בגרמים. אם התותים מתוקים מאוד -הורידו את כמות הסוכר ובכלל כדאי לטעום ולאזן חמיצות/מתיקות לפי הטעם האישי שלכם. שכבת המוס יוצאת לא מתוקה מדי ובלי הג`לי מלמעלה לדעתי יהיה קצת טפל, אז שוב לטעום ולהתאים לפי מה שטוב לכם.
השימוש ביוגורט כהדגשת הטעם אגב מגניב לחלוטין. בקיץ שעבר ניסיתי את אותה הקומבינה בעוגת גבינה ודובדבנים והיה טעים גם כן.
את היוגורט שלי סיננתי לפני השימוש כי לא רציתי להכניס לעוגה "חתיכות פרי" מסמורטטות.
אם יש לכם ביסקוויטים בטעם שוקולד-הרווחתם. פשוט רסקו אותם והשמיטו את אבקת הקקאו שמתכון.
יום למחרת ההכנה שכבת הבסיס היתה קצת נוקשה וקריספית מדי.יומיים אחרי ההכנה היא הגיע למצב אידיאלי לטעמי-לא קשה מדי ולא רכה מדי.התחתית ממשיכה להתרכך בהמשך אך שומרת על צורתה היטב.
את העוגה כמובן יש לשמור בקירור, אחרת הג`לטין מאבד מקסמו והכל מאבד צורה.

 

שיהיה בהצלחה, בתיאבון וקיץ שמח לכולנו!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת