00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

לא על הסטייק לבדו

15/04/2013

יום העצמאות קרב ובא,בשבוע האחרון עשרות מתכונים של קבבים,שיפודים,וטיפים להצלחה במנגל מפורסמים ברשת (כל מתכון אליפות)

לכן החלטתי לשנות ולהעלות מבחר מתכונים לדגים על המנגל (הריי בכל מפגש ישנה/ו אחת/שתיים שלא אוכלים/ות בשר)

גילוי נאות -נושי שלי לא אוכלת בשר

אז קבלו מתכונים נהדרים ל-4 סוגיי דגים נפוצים בקירבנו עם השלמות מצויינות לצידם שיהפכו כל מנגל לחגיגה .

 טיפים ועיצות להצלחה

  • הקפידו על דגים טריים
  • השאירו את הדגים בשלומתם(עסיסיות מובטחת)
  • השריית הדג במרינדה תעשה סמוך לארוחה-בניגוד לבשר(החמיצות תבשל את הדג )
  • עטפו את הדג בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר כסף
  • הקפידו על רמת חום אחידה במנגל
  • טרם ההגשה הוציאו את הדג מנייר הכסף שמנו קלות את המנגל וצירבו את הדג במגע ישיר (העור יכרך מעט וייתקבל טעם חזק)
  • ממוצע  זמן צלייה לדג במשקל הנוכחי כ- 8-10 ד` מכל צד.-והמשך צלייה ללא נייר עוד 2 דק` לערך מכל צד

דניס בליווי שום לימון ומרווה מוגש על אספרגוס צרוב ונגיעות של  רוטב חרדל.

החומרים

1 דג דניס שלם (300-350 גר`)

5 שיניי שום

4/5 עלי מרווה

מלח אטלנטי

פלפל גרוס

2/3 פרוסות לימון

4 כפות שמן זית /50 גר` חמאה

אופן ההכנה

ראשית יש לוודא כי הדג נקי מחלקיי פני ומקושקש (לרוב מתבצע ע"י מוכר הדגים).

נעשה לדג 2-3 חריצים לרוחב ,נמרח בעזרת מברשת כמות נדיבה של שמן זית/לחילופין חמאה רכה ונתבל במלח פלפל .

את השום נפרוס לפרוסות דקות ונמלא את החריצים בהם.

בבטן הדג נניח את פרוסות הלימון עליי המרווה נעטוף בנייר פרגמנט ובנייר כסף ונצלה ע"ג הגריל .

בסיום נוריד את נייר הכסף ונצרוב מכל צד.(עד קבלת עור חרוך במקצת)

הכנת האספרגוס

נחתוך את החלק התחתון של האספרגוס,נמרח את האספרגוס במעט שמן זית נתבל במלח פלפל .

נצרוב למס` שניות (לקבלת אפקט פסים) על המנגל,אנו רוצים כי האספרגוס יהיה פריך בלבד .(לא נימוח)

הכנת הרוטב

נערבב בקערה

2 כפות מיונז איכותי

1 כף חרדל גרגרים

2 כפות חומץ בין יין

1 כף שמן זית

1 כפית עירית קצוצה

מלח ופלפל

הגשת המנה

נסדר ע"ג הצלחת את האספרגוס נניח מעל את הדניס ונזלף מעל הכל את הרוטב

שילוב טעמים,ומרקמים,"משחקיי" חום קור הם המצכון מנצח במנה זו .

לברק בתיבול עגבניות מיובשות וטימין על מצע בייבי חסה צרובה ורוטב מתקתק.

החומרים

1 יח` דג לברק (300-350 גר`)

3 כפות עגבניות מיובשות (בשמן זית)

1 כף טימין

מלח

פלפל גרוס

אופן ההכנה

ראשית יש לוודא כי הדג נקי מחלקיי פני ומקושקש (לרוב מתבצע ע"י מוכר הדגים).

נקצוץ את עגבניות המיובשות ונערבב בקערה עם הטימין (ללא צורך בשמן-נשתמש בשמן בהם העגבניות מושרות)

נעשה לדג 2-3 חריצים לרוחב,ונמרח את הדג היטב ונמלא בחריצים ובבטן הדג כמות נדיבה של עגבניות וטימין.

נתבל במלח ופלפל נעטוף בנייר אפייה ובנייר כסף ונצלה ע"ג הגריל .

בסיום נוריד את נייר הכסף ונצרוב מכל צד.(עד קבלת עור חרוך במקצת).

בייבי חסה צלויה

החומרים

1 חסה בייבי

2 כפות שמן זית

1 כף דבש

כפית צ`לי יבש

מלח ופלפל

אופן ההכנה

נחצה את החסה ל-2 ,בקערה נערבב את חומרי המרינדה ובעזרת כף נשפוך על החסה ובין העלים .

נשמן קלות את הרשת (חייבת להיות דרגת חום גבוהה) ונצרוב לחחצי דקה לערך את החסה מהצד הפנימי (שטח הפנים רחב יותר)

ניגש להגשה

נניח בצלחת את החסה הצרובה שהחלק הצרוב כלפיי מעלה נניח מעל את הדג ,נטפטף מעל כמה טיפות שמן של העגבניות נוסיף מלח ופלפל בתיאבון.

אמנון מתובל באריסה לימון כבוש וגרגרי כוסברה על מצע חציל קלוי.

החומרים

1 יח` אמנון (מושט-300-350 גר`)

2 כפות אריסה מתוקה

1 כפית אריסה חריפה/כפית צ`לי גרוס

2 כפות שמן זית

1 כפית גרגרי כוסברה כתושים גס (נטחן ע"י 2-3 פולסים או במכתש ועלי )

 1 כף לימון כבוש קצוצה

מלח פלפל

אופן ההכנה

ראשית יש לוודא כי הדג נקי מחלקיי פני ומקושקש(לרוב מתבצע ע"י מוכר הדגים).

נעשה לדג 2-3 חריצים לרוחב .

בקערה נערבב:

אריסה מתוקה,חריפה,לימון כבוש ושמן הזית ,נמרח את הדג היטב משני צדדיו וגם בבטן ,נתבל במלח פלפל ונפזר גרגרי כוסברה כתושים

נעטוף בנייר פרגמנט ובנייר כסף ונצלה ע"ג הגריל .

בסיום נוריד את נייר הכסף ונצרוב מכל צד.(עד קבלת עור חרוך במקצת)

חציל קלוי :

החומרים

1 חציל (עדיף באלדי)

מלח פלפל

2כפות כוסברה קצוצה

מיץ מחצי לימון

2 כפות שמן זית

2 כפות טחינה גולמית

אופן ההכנה

 "נשרוף" את החציל ע"ג המנגל נקלוף ונקצוץ באופן גס ,נתבל במלח פלפל מיץ מלימון וכוסברה קצוצה .

נעבור להגשה

נסדר ע"ג הצלחת שיכבה נדיבה של חציל נניח מעל את האמנון נזלף מעל הכל טחינה גולמית מעט שמן זית נעטר בכוסברה קצוצה ובתיאבון.

יקיטורי סלמון ואננס במשרה אסייאתי לצד קלחי תירס ברוטב צ`לי

החומרים

עבור 6 שיפודי יקיטורי

500 גר` פילה סלמון

2 כפות רוטב סויה

כוס קוביות אננס טרי/משומר חתוך לקוביות

2 כפות חומץ אורז(מרין)

1 כף דבש

2 שיניי שום

2 ס"מ ג`ינג`ר

1 כף למון גראס קצוץ

אופן ההכנה

נחתוך את פילה הסלמון לקוביות בגודל זהה 2*2 לערך ונניח בקערה .

את שיניי השום והג`ינגר נקצוץ הייטב ונוסיף לקערה נתבל ב:

רוטב סויה,דבש,למון גראס ו חומץ אורז נערבב הייטב ונשפד ע"ג היקיטורי קוביות דג וקובית אננס.

רק לאחר שנכין את קלחיי התירס נצרוב את השיפודים על המנגל 2 דק` מכל צד  בסיום יתקבל מרקם פריך מבחוץ ונימוח מבפנים.

קלחיי תירס ברוטב צ`לי

נחתוך את קלחי התירס לרבעים נכין מרינדה מ:

3 כפות רוטב צ`לי מתוק

1 כפית צ`לי יבש חריף

1 כפית סוכר חום

נערבב את כל החומרים  ונשרה את קלחיי התירס למס` דקות ונצרוב ע"ג המנגל חם מאוד.

נגיש לצד יקיטורי של הסלמון נעטר בעליי כוסברה ובצל ירוק בתיאבון.

אהבתם את המתכון פרגנו ב- like בדף שלי

http://www.facebook.com/HnsmhHyHqsm?fref=ts

ותמיד תזכרו כי "הנשמה היא הקסם"

חג שמח .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת