00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

טיפים שישדרגו לכם את המנגל

יום הולדת 65 למדינתנו הקטנה וכל עם ישראל יוצא לעשות מנגל, כחובב מנגל מושבע אני רוצה לתת לכם מספר טיפים שישדרגו לכם את המנגל, החל מהסטייקים ועד הקינוח...

1. קיראו את הפוסט שכתבתי בשנה שעברה    - לחצו כאן

2. סלטים:

הכייף הכי גדול זה להכין את הסלטים על המנגל רק תזכרו לקחת אתכם את התיבול מהבית (לימון, שמן זית ועוד...), שמן או חומץ אפשר להעביר לבקבוקים קטנים. קבלו לינקים למתכונים של מספר סלטים:

 3. סטייקים:

    • תורידו לכם מהלקסיקון את הסטייקים הקפואים, הם מלאים במים וכשמכינים אותם הם מתייבשים והופכים לסוליה.

    • תשתמשו בסטייקים כמו אנטריקוט או סינטה מיושנים ותבקשו מהקצב לחתוך לכם אותם לעובי שלפחות כל נתח יהיה 250 גרם.

    • כדי לקבל סטייק עסיסי כמו של מסעדת יוקרה תניחו את הסטייק על הרשת, תטבלו במלח גס ופלפל שחור גרוס ואיך שעולה הנוזל (דם) תהפכו את סטייק, שוב תטבלו מהצד השני ואיך שעולה הנוזל תוציאו את הסטייק.

    • כדי לקבל ארומה נחמדה בסטייק תניחו ישירות על הפחמים 2-3 ענפי רוזמרין.

     

     4. קבבים:

    • תכינו קבבים לבד ואל תשתמשו במתועשים הם לא שווים את המחיר, במחיר שלהם אתם עושים כמות כפולה של קבבים הרבה יותר טעימים.

    • כאמור בפוסט של השנה שעברה מעבר לתערובת השיגרתית תוסיפו הל טחון, לא תאמינו כמה זה משדרג.

    • יש 2 נתחים שמתאימים לקבבים מספר 2 (צלעות) ומספר 17 (פאלדה) - מספר 2 יותר זול ויותר נגיש. 

     

      5. שיפודים:

      • תשתמשו עם שיפודי ברזל, היה ואין לכם, תשרו את שיפודי העץ במים ככה הם לא ישרפו אלא רק ישחירו

      6. פרגיות ומוצרי עוף:

      • לא חסר מתכוני מרינדה ברשת רק קחו בחשבון שכדי שהם יספגו טעמים שימו אותם במרינדה לילה לפני.

      • מתכון שלי למרינדה פרגית: נענע, שמן זית, לימון דבש, שום, מעט צ`ילי גרוס מלח ופלפל.

      7. דגים:

      • תשתמשו בדגים טריים שלמים ונקיים (לא פילה), האהוב עליי זה בורי.

      • תחרצו 3 חריצים מכל צד, תעשו מרינדה מלאה בעשבי תיבול שאתם אוהבים עם שמן זית ולימון תעשו לדג מסג` ותמלאו את החריצים ואת בטן הדג במרינדה, תניחו את הדג על נייר כסף, תזלפו שמן זית בנדיבות ותסגרו את הנייר כסף כמו סוכריה.

      קינוח נחמד:

      • תניחו על הרשת בננות (לא מקולפות) תנו להם 5-6 דקות מכל צד, לאחר מכן חיתכו חריץ לאורכם ותכניסו 3-4 קוביות שוקולד (מריר לשומרים) תנו להם עוד דקה ותוציאו - יברכו אתכם! (גילוי נאות בגלל שלא צילמתי חיפשתי ומצאתי את תמונות של הבננות ברשת...)

       

       חג עצמאות שמח לכולם!!

        הוספת תגובה

        נשארו 150 תוים
        נשארו 1500 תוים

        18 תגובות

        © כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת