00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת בננות וקרם שוקולד

 

אוהבים בננות? אוהבים שוקולד?

אם התשובה היא כן על שתי השאלות, אז אתם בוודאי תיהנו מהעוגה שהכנתי לכם הפעם. זוהי עוגה פשוטה המכילה בתוכה גם בננות גם ממרח תמרים ולהשלמת התענוג גם קרם שוקולד.  יאממממי... 

 

האמת כשהיתחלתי בהכנות, המטרה היתה שונה. התכוונתי בתחילה להכין את עוגת בננות ותמרים הישנה והטובה הזו. שכבר הכנתי פעמים רבות, (ושאפילו נבחרה כבחירת העורך בתפוז). אבל אז במהלך ההכנות גיליתי שחסרים לי תמרים לחים, וגם גיליתי שבא לי קצת לשנות ולחתוך את הבננות לקוביות קטנות, כך שבכל ביס ניתן יהיה להיפגש איתן. וכמובן שגם החלטתי שצריך לגוון בצורה, ולכן אפיתי אותה הפעם בתבנית קוגלהוף חד פעמית.

לאחר שינויי התדמית הקלילים האלו, כאשר הוצאתי את העוגה מהתבנית היא ממש התחננה אלי, שאעטוף אותה בקרם שוקולד ... אז מה לעשות? לא להקשיב לה?
וכך לאחר אילוצי מצרכים (אלו שהיו ואלו שלא היו), לאחר אילוצי גחמות אישיות שלי (חיתוך הבננות ואפיה בתבנית אחרת) ולאחר עוד כמה גחמות אחרות שהתלוו לדרך... הגיחה לה עוגת הבננות הנפלאה הזאת, כשהיא מצופה בשמלת קרם השוקולד שלה, והתקבלה בהמון אהבה.

אז כמו שאמרתי בתחילה חברים, אם אתם אוהבים בננות, אוהבים תמרים ואוהבים שוקולד, בוודאי תאהבו גם את העוגה הזאת!!

 

 

 

 

 

 המצרכים לעוגה:

* מתאים לתבנית קוגלהוף חד פעמית או תבנית עגולה 22 ס"מ

 

  • 2 כוסות ( 280 גר`) קמח

  • 1 כפית קינמון

  • 1 כפית מלח

  • 1 כפית סודה לשתיה

  • 3 ביצים גדולות

  • 1/4 1 כוסות (300 מל`) שמן

  • 3/4 1 כוסות (350 גר`) סוכר חום

  • 2 כפות מחית תמרים

  • 3 בננות חתוכות לקוביות קטנות

 

 

 ההכנה:

  1. חממו את תנור האפיה לחום של 180 מעלות.

  2. הכניסו אל קערת המיקסר עם וו הגיטרה את הביצים, הסוכר והשמן והפעילו על מהירות בינונית כשתיים שלוש דקות.

  3. בקערה נפרדת ערבבו את הקמח, המלח, הקינמון והסודה לשתיה.

  4. הנמיכו את מהירות המיקסר והוסיפו בעדינות את תערובת הקמח אל המיקסר, ערבבו לאיחוד (לא הרבה זמן) והפסיקו את פעולת המיקסר.

  5. הוסיפו את הבננות  ומחית התמרים אל תערובת העוגה, וערבבו ידנית.

  6. שיפכו את בלילת העוגה אל תוך תבניות קוגלהוף חד פעמית (משומנת קלות)

  7. הכניסו לתנור שחומם מראש ואפו עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. (כ-50 דק`)

  8. יש לצנן את העוגה היטב לפני מריחת הקרם.

 

 

המצרכים לקרם השוקולד:

  • 1 קופס` שמנת מתוקה (250 מל`)

  • 1 כוס חלב

  • 1 אינסטנט פודינג שוקולד

  • - מעט שוקולד מגורד - (לשכבת האמצע ולקישוט מעל העוגה)

  • - כ- 6 דובדבנים חצויים - (לקישוט)

 

ההכנה:

  1. הקציפו במיקסר את כל החומרים יחד עד לקבלת קצפת יציבה.

  2. הכניסו את הקצפת אל שקית זילוף. ושימרו במקרר עד להרכבת העוגה.

 

 

 

 

הרכבת העוגה:

 

  1. לאחר שהעוגה קרה לגמרי, הוציאו אותה מהתבנית החד פעמית (אפשר להעיזר במספריים לגזירת דפנות התבנית)

  2. חיתכו את העוגה לרוחבה, בעזרת סכין לחם משוננת.

  3. הניחו את החלק התחתון מעל צלחת ההגשה, ומירחו עליו מעט מקרם השוקולד.

  4. פזרו מעט שוקולד מגורר או מעט שוקולד צ`יפס איכותי

  5. הניחו מעל את חציה השני של העוגה, וקשטו עם הקרם הנותר את כל העוגה.

  6. פזרו למעלה מעט שוקולד מגורר (אפשר להעיזר בקלפן ירקות פשוט) ופזרו את חצאי הדובדבנים ביד חופשית.

 

 

 

 

 

ועכשיו חברים כל מה שנשאר זה לקחת כפית ולהתענג!

 

 

שיהיה בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת