33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

אורז ואפונה וקציצות בקר ומנגולד

אורז ואפונה וקציצות בקר ומנגולד

פשוט וקל !

כוס אורז בסמטי

כוס אפונה (השתמשתי בקפואה)

2 כוסות מים רותחים

מלח, כרכום

לשטוף היטב את האורז והאפונה, בסיר עם שמן זית/קוקוס לטגן לדקה את האפונה והאורז, הוסיף מים ותבלינים ולהביא לרתיחה. לבשל למשך 20 דק` על אש קטנה, ובסיום להשאיר מכוסה לעוד 20 דק`. 

רציתי להכין בנוסף גם את הקציצות הטעימות האלה אבל אחרי פתיחת המקרר וההבנה שאין פטרוזיליה או כוסברה החלטתי ללכת על משהו אחר. 

נתקלתי במתכון הזה והחלטתי לנסות לפי טעמנו כאן : 

לקציצות :

1 ק"ג בשר טחון 

1 תפו"א גדול מגורד גס

1 בצל גדול קצוץ דק דק 

1 חבילת עלי מנגולד

2 ביצים

2 שיני שום כתושות

מלח, פלפל שחור, כרכום, כמון, פפריקה ומעט קינמון 

את המנגולד להפריד בין החלק הלבן לעלים הירוקים. את החלק הלבן לשמור לרוטב ואת החלק הירוק לבשל במים רותחים במשך 5 דק`.

בגמר הבישול לקרר ולקצוץ דק דק וכמובן לסחוט את כל הנוזלים. לאחד את כל המצרכים של הקציצות יחד ולקרר במשך חצי שעה. ליצור קציצות ולהתחיל להכין את הרוטב. 

לרוטב : 

1 בצל גדול קצוץ

3 שיני שום פרוסות דק

החלק הלבן של המנגולד חתוך לחתיכות בגודל 3-4 ס"מ

מיץ מלימון שלם

2 כוסות מים

כורכום, כמון, קינמון, מלח גס ופלפל אנגלי

בשמן קוקוס לטגן את הבצל עד שקיפות, להוסיף את שיני השום ולהוסיף מים, מנגולד ותבלינים. להביא לרתיחה. להוסיף את מיץ הלימון. להכניס את הקציצות ולבשל בחצי כיסוי למשך כ- 40 דק`. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת