33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

קובנה תימנית אסלית- סדנה להכנתה

קובנה תימנית אסלית- סדנה להכנתה

 

אצל דודותי התמניות האסליות אין ארוחת בוקר בשבת בלי קובנה, ג`חנון ומתוחה ליד זה מכינים קערה ענקית עם רסק עגבניות שום וכוסברה , סחוג, גבינה לבנה, סלט ירקות קצוץ דק, וביצים שחומות . 
כששאלתי למה רב האוכל התימוני מבוסס על בצק ..בצק בכל מיני צורות. הוסבר לי שהייתה בתימן בצורת והיה רעב גדול ורק קמח היה בשפע 

הקובנה הנה לחם עם המון שומן לרב חמאה לפעמים סמנה שמן או מרגרינה, דרך ההכנת הבצק ללא שומן ואת השומן מורחים ויוצרים דפי בצק. מה שנותן מרקם מיוחד.יש המתבלים את הבצק בקצח.
את הקובנה לשים ביד..צריך להרגיש את הבצק כמו שהייתה אומרת דודתי מיכל שאת טעם הקובנה והג`חנון שהייתה מכינה קשה לשחזר ותמיד ששהתלוננו שאנחנו עושים בדיוק כמוה ולא יוצא לנו אותו דבר, הייתה משיבה `אני מוסיפה תבלין מיוחד , אהבה`...

חלוקת הבצק ל6 חלקים

לפתוח את הבצק בעזרת כריות האצבעות עד שקיפות ולטפף חמאה שאותה עם הידיים נמרח. 

לקפל לחצי למתוח ולשמן

לגלגל תוך מתיחה , רואים את הבועות הנוצרות ין השכבות 

ועוד גלגול 

ומסדרים בסיר 

כך זה נראה לאחר התפחה
 

ומקרוב 

לאחר בישול של רבע שעה על הכריים 

ומוכן 

המצרכים 
750 גר קמח 
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כף שמרם יבשים או חצי שקית שמרית או 25 גר שמרים טריים. 
2 ביצים 
1/2 2-2 כוסות מים פושרים , בחום הגוף ולא יותר.
(אני מוסיפה עוד חצי כוס. על הבצק להיות דביק) 

200 גר חמאה 

ההכנה 
בקערה גדולה  שמים את הקמח ומערבבים עם המלח היטב
יוצרים גומה במרכז הקמח ולתוכה יוצקים 1/2 כוס מים כף סוכר ואת השמרים מערבבי את המים עם השמרים והסוכר . ומשאירים 10 דקות לתסיסת השמרים . 
לאחר התסיסה מערבבים ומוספים ביצים, סוכר ומים ולשים לבצק רך ומעט דביק.
מכסים ומתפיחים עד הכפלת הנפח כשעה וחצי עד שעתיים.
לאחר התפיחה שוב לשים , לא להוסיף קמח. 
להתפיח שוב חצי שעה  . ללוש את הבצק ולחלק ל6-7 חלקים. 
לכסות ולתת לנח עשר דקות. 
להמיס את החמאה. 
לשמן את השיש 
לקחת כדור בצק ועם כריות האצבעות למתוח את הבצק כמו מסטיק מכל הכיוונים עד שמתקבל בצק דקיק ושקוף 
למרוח בנדיבות בחמאה המומסת ולקפל לחצי למתוח לאורך ולרוחב ולמרוח שוב בחמאה .
לגלגל לרולדה מהחלק הצר תוך מתיחה לצדדים והידוק. 
לגלגל את הרולדה לשבלול ולהניח בסיר משומן. 
לחזור על הפעולה עם יתר חלקי הבצק.
את החמאה הנותרת לפזר מעל הבצק . לכסות ולתת לתפוח שעה וחצי. או לילה במקרר. 
במידה ובילה לילה במקרר יש להוציא שעה לפני האפיה מחוץ למקרר. 
לכסות את הסיר ולבשל על הגז על אש קטנה רבע שעה.
לחמם תנור ל150 מעלות ולאפות כשעה עד שעה וחצי. 

אפשרויות נוספות ושדרוגים

*ניתן להניח על הפלטה כל הלילה. אבל אז אני נוהגת להפוך את הסיר באמצע הלילה. 

* ניתן להחליף את הקמח הלבן לקמח מלא בתוספת של רבע עד חצי כוס מים. הקובנה תתקבל כבדה יותר. 
*ניתן להכין לחמניות קובנה (קובניות) לאחר התפחה השניה של הבצק מחלקים ל10-12 חלקים וממשכים עם כל חלק כמו במתכון גלגול לשבלולים. אופים כ25 דקות עד הזהבה.
*ניתן להכין קובנה מתוקה במקום 3 כפות סוכר להכין עם 1-1/2 כוס סוכר או דבש.

יפה וזהובה


התחתתית

מעטפת קריספית ותוכן רך וטעים

מקרוב
 


 רבים יאמרו בסך הכל לחם,
אבל זהו לחם מיוחד 
תכינו באהבה ותהנו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת