00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תופרת חלומות

וחג שבועות תעשה לך לחם בירה בריא

"ארץ חיטה ושעורה, וגפן ותאנה ורימון, ארץ זית שמן ודבש"

והנה חג שבועות מגיע, והאמת היא שחג שבועות זהו חג קציר חיטים, חג הלחם.

לכבוד חג שבועות, ובהשראת אתגר הבירה לשבועות של אתר מנטקה- הכנתי לחם בריא, ריחני, אוורירי. לחם שמכיל קמח כוסמין מלא, ובירה. חגיגה אמיתית לחובבי הבירה. טעם הבירה נשמר בו, והריח- תענוג.

 

בהשראת המתכון הבא (קמח לבן, סוכר):
יצרתי לחם אחר, בריא יותר, מזין יותר. הנה המתכון, התמונות וההכנה:
הכנה: 5 דקות.
אפיה: 50 דקות
 
ככה נראו המרכיבים:
 
בירה לבנה טעימה, קמח כוסמין אורגני, סירופ אגבה
 
 
כתב כמויות:
3 כוסות קמח כוסמין
3 כפות סירופ אגבה
כפית שטוחה מלח
פחית בירה לבנה
כפית אבקת אפיה
50 גרם חמאה
 
הכנה:
לחמם תנור ל180 מעלות
 
לערבב את כול החומרים מלבד החמאה יחד.
 
ללוש לכדור נחמד
 
 
 
לשמן תבנית לחם או תבנית אינגליש קייק ולמזוג פנימה את התערובת
 
 
לאפות 40 דקות
 
 
להוציא מהתבנית, ובעודו חם- למרוח את החמאה מבחוץ על הלחם.
 
 
לצנן
 
 
 
ולהגיש לאורחים חובבי בירה. טעים!!!
 
הערה קטנה- ניסיתי עם בירה לבנה מסוג אחד ומסוג אחר. הטעם משפיע על כיכר הלחם בהתאמה. המוצלח ביותר שלי היה עם טובורג אדומה. תהנו.
 
אז חג שבועות תעשה לך לחם בירה
 
 
ולעוד מתכונים מפתיעים וטעימים עם בירה- לינק כאן
 
 
עינבל
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל עינבלית אלא אם צויין אחרת