00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארוחה לשבת מס` 22

סופ"ש הגיע ואיתו העייפות המצטברת ואין כבר כוח להגיש לפנות ולסדר.

אז השבת חשבתי שנגיש הכל למרכז השולחן בלי כלים מיותרים,

הגשה במגש/מחבת שכולם נהנים מהטעמים "המסתתרים" בתחתחית כאלו שכייף לגרד עם הכף וללטף עם החלה את הרוטב.

אז כל שנותר הוא לחמם מחבתות/סירים מתחילים.

המתכונים עבור 6 סועדים

מנה ראשונה

נתחוני פילה מושט צרובים מוגשים על  סלט טורקי קר ודוריטוס קראנצ`י

החומרים

6 יח` פילה מושט

1 כוס אריסה מתוקה

1 פלפל ירוק חריף (ללא גרעינים)

1 בצל סגול .

1 בצל לבן

2 מלפפונים כבושים (המלצה שלי בחומץ)

צרור פטרוזליה/כוסברה

מיץ מחצי לימון

2 שיניי שום קצוצות

מלח/פלפל

אופן ההכנה

נערבב בתוך קערה את האריסה עם מיץ מחצי לימון ,את הבצלים והמלפפון כבוש נחתוך לקוביות קטנות נקצוץ את הפטרוזליה הכוסברה והפלפל הירוק.

נתבל במלח פלפל ונוסיף 3-4 כפות מים לסיום נוסיף את השום הקצוץ ונשמור בקירור.

את פילה המושט  נחתוך ל-2 ונתבל במלח פלפל וגרגרי כוסברה כתושים .

נחמם מחבת עם 3 כפות שמן זית ונצרוב מהצד של העור(תוך כדיי לחיצה) בסיום תתקבל שיכבה קריספית.

לאחר צריבה של 2 דק` נכסה במכסה נוסיף כף מיץ מלימון טרי ונבשל ל2 דק` לערך .

ניתן לחילופין להכין את הדג בתנור בתוכנית גריל .

נעבור להגשה

נסדר במחבת שיכבה של סלט טורקי קר ונניח מעל את רצועות פילה המושט נעטר בדוריטוס ופטרוזליה קצוצה .

נגיש לצד חלה טריה וחמה "ונצלול" לעמקיי המחבת .

קבבוני כבש ונענע בליווי תבשיל חומוס ופלפלים יבשים

החומרים לקבבונים

500 גר` בשר טחון

בשר טחון (מומלץ 70% בקר 30% כבש )

חצי כוס נענע קצוצה (רק העלים)

מלח פלפל

ראס אל חנות

לתבשיל חומוס

2 כוסות גרגרי חומוס (מושרים 12 שעות טרם/לחילופין קפוא)

2 כפות שמן זית

4/5 פלפלים אדומים יבשים

3 שיניי שום

1 כף אריסה חריפה

מלח פלפל

 כף פפריקה בשמן

כפית כמון

אופן ההכנה

את החומוס נבשל עד ריכוך ,במקביל נערבב בקערה את הבשר הטחון ונתבל-מלח פלפל נענע ראס אל חנות.

ניצור מעיין קבבונים ונעביר לקירור למשך שעה לפחות .

בסיר רחב נחמם 2 כפות שמן זית ונטגן קלות את שיניי השום,נוסיף את הפלפלים היבשים והאריסה.

נוסיף ממיי הבישול (2 כוסות לערך) ונביא לרתיחה ונבשל כ-10 דק` (נמזג טעמים).

נחמם מחבת פסים לדרגת חום גבוהה ונשמן בעזרת מברשת נצרוב את הקציצות (נהפוך פעם אחת ).

לקראת ההגשה נעביר את גרגרי החומוס המבושלים (חייבים להיות חמים במיוחד) למחבת הגשה נעטר במעט כמון ,נוסיף מעל את הקבבונים

נזלף מעל מעט שמן צ`לי (בקערה נערבב 2 כפות שמן זית וכף צ`לי ) מעט פלפל שחור גרוס וטחינה גולמית.

בתיאבון

עופיונים ממולאים בניחוח גלילי על מצע ירקות כתומים לצד ראשיי שום מתקתקים .

החומרים לעופיונים

3 עופיונים (ממוצע 500 גר` ליח)

300 גר` בשר טחון (מומלץ 60% בקר -30% כבש 10% שומן כבש )

1.5 כוסות אורז (יסמין)

50 גר` צנוברים קלויים

2 בצלים לבנים קצוצים

תערובת תבלינים המורכבת מ:

כפית בהרט

אבק קינמון קינמון

אבק אגוז מוסקט

אבק פלפל אנגלי טחון

אבק זנגוויל טחון

(אבק=קמצוץ )

כפית פלפל שחור גרוס

 מלח

 כפית טימין טרי (רק עלים כמובן)

2 כפות שמן זית

3 כפות דבש

מיץ מחצי תפוז

החומרים למצע הכתום

2 יח` בטטות (מיני)

2 גזרים חתוכים גס

1 יח` דלורית חתוכה לרבעים

פלח דלעת (300 גר` לערך)

כף עליי רוזמרין

2 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל גרוס

אבק אגוז מוסקט

ראשיי שום אפויים

6 יח` ראשי שום שלמים

1 כף דבש

מלח פלפל

1 כף שמן זית

קמצוץ טימין

אופן ההכנה

במחבת גדולה נמיס את שומן הכבש ונזהיב קלות את הבצלים לאחר שהבצל "השתזף" ונוסיף את הבשר הטחון ונטגן קלות (עד שינוי צבע).

במקביל נרתיח בסיר עמוק מים עם כפית מלח וכף שמן ונבשל את האורז (כמו ספגטי) לבישול קצר (3 -4דק`) ונסנן .

את הצנוברים נקלה על מחבת חמה (ללא שומן)

בקערה גדולה נערבב את האורז המבושל עם הבשר והבצל המטוגן ,נתבל בתערובת התבלינים נוסיף את הצנוברים ונתבל במלח וכפית טימין

נמלא את העופיונים (לא לדחוס האורז ייגדל  ב 30% חייב "מקום").בקערה נערבב 2 כפות דבש ,3 כפות שמן זית ומיץ מחצי תפוז נתבל במלח פלפל טימין

ונשרה את העופיונים לחצי שעה (כל כמה דק` נעסה אותם)

אופן ההכנה למצע הכתום

נדפן תבנית אפייה בנייר אפייה(מומלץ בתבנית שתשמש להגשה בהמשך) בקערה נערבב את הירקות ונתבל במלח פלפל שמן זית ורוזמרין נניח את הירקות

על גבי התבנית ונסדר מעל את העופיונים נעטוף בנייר כסף ונצלה בתנור שחומם מראש (200 מעלות) לחצי שעה .

לאחר כחצי שעה נוריד את נייר הכסף נעביר למצב גריל לעוד 15 דק` לקבלת צבע קרמל .

ראשיי שום אפויים

נחתוך את ראשי השום (בחלק העליון) נפזר מעל שמן זית דבש מלח פלפל וטימין נעטוף בנייר כסף ונאפה כ-20 דק` ,לאחר 20 דק` נוריד את נייר הכסף

ונאפה לעוד 10 דק` .

לסיום ייתקבל שום בעל צבע קרמלי וטעם מתקתק.

נעבור להגשה

נגיש למרכז השולחן את התבנית עם הכתומים והעופיונים,נעטר בראשי השום מעל הכל נזלף כמה טיפות שמן זית נפזר עלי טימין טריים לקבלת ארומה

וכל שנותר להתענג בתיאבון .

סלט השוק

סלט:מיזוג וחיבור של ירקות ללא כל חוקים אז קדימה

החומרים

ירקות מכל הבא ליד (מכל מה שמצוי במקרר) אצלי זה באופן קבוע

2 יח` שומר

4 צנוניות

1 פלפל צ`לי חריף

צרור פטרוזליה

1 בצל סגול

מיץ מלימון טרי

2 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל גרוס

אופן ההכנה

יש לחתוך את כלל הירקות לפלחים דקים במיוחד (להשרות במיי קרח ל-10 דק-יתקבלו  ירקות עם מרקם פריך)

נעביר לקערה ונתבל במיץ לימון שמן זית מלח פלפל ופטרוזליה קצוצה .סלט פשוט אבל מלא טעמים ומרענן בהחלט.

שבת נעימה וטעימה שתהיה לכולנו

אהבתם את המתכון פרגנו ב- like בדף שלי

http://www.facebook.com/HnsmhHyHqsm?fref=ts

ותמיד תזכרו כי "הנשמה היא הקסם"

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת