00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

את ואני מבשלים צבעוני

פשטידות פסטה וגבינה אישיות

19/04/2013

בפעם הראשונה הכנתי את המתכון הזה, כשהבית היה ריק פרט לפסטה מאתמול וסוף של כמה גבינות. בפעמים הבאות כבר טרחתי מראש לקנות את האטריות הדקיקות, שיוצרות מרקם דחוס ועם זאת גמיש. ככה מתקבלת פשטידה ולא ערימת פסטה מפורקת. 

חומרים: 

500 גר` אטריות דקיקות

2 ביצים

125 גר` (1/2 קופסה) קוטג` או ריקוטה

125 גר` גבינת קצ`קבל מגוררת 

125 גר` גבינה בולגרית מגוררת 

מלח ופלפל

4 כפות פירורי לחם 

שמן זית לשימון

הכנה: 

מחממים את התנור ל- 180 מעלות. 

מערבבים את הביצים, הגבינות, המלח והפלפל בקערה. 

מבשלים את הפסטה במים רותחים עד שהיא מתרככת. 

מצננים מעט ומוסיפים לתערובת הגבינות. 

משמנים את תבנית השקעים במעט שמן זית, ומפזרים פירורי לחם בשקעים. 

שופכים את תערובת הפסטה והגבינות לשקעים. 

מפזרים מעל עוד קצת פירורי לחם.

אופים בתנור המחומם מראש חצי שעה. 

גיוונים ותוספות:

אפשר להשתמש בכל סוג של פסטה, גם כזו שנשארה מאתמול. אפשר להשתמש בסוגי גבינות שונים. אפשר להוסיף ירקות או עשבי תיבול קצוצים. אפשר לאפות בתבנית אחת גדולה.

אז מה יש בפשטידה? 

פסטה מכילה פחמימות מורכבות, שלוקח להן זמן להתפרק ואינן מעלות את רמת האינסולין במהירות. פרט לקצ`קבל, כל הגבינות מכילות 5% שומן בלבד.

בתאבון!


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יעל ענבר1 אלא אם צויין אחרת