00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

פילה סלמון במרינדה מפתיעה בליווי שעועית ירוקה מוקפצת בחמאה ושום

23/04/2013

אין על דג סלמון!! בעיניי זהו דג מופלא שמתאים לכל סוג ארוחה. אני ממליץ לכם להשתמש עם דג טרי הטעם שלו שונה והרבה יותר טעים מהקפוא ואני יודע שהקפוא יותר זמין, למרות שגם הקפוא עושה את העבודה, אני נוהג להחזיק תמיד נתח קפוא במקפיא לטובת ארוחות ספונטניות (לדוגמא - התמונה היא של מנה עם נתח קפוא)....

כללים לעבודה עם נתח קפוא:

  • שכשאתם קונים נתח קפוא בסופר, תבחרו את העבה יותר.

  • תפשירו את הנתח בהפשרה לא אלימה (הפשרה בטמפרטורת החדר בלי עזרים כגון: מיקרוגל, מים...)

  • לאחר ההפשרה ולפני הבישול פזרו עליו 2 כפות מלח גס לרבע שעה ושיטפו אותו וזה בכדי להיפטר מטעם הלוואי.

  • בידקו עם אין לו קשקשים ואם יש לו אז תנקו אותם ותזכרו את שם החברה (יש חברות שמוכרות אותו נקי מקשקשים)

  • חיתכו את הנתח לנתחים לפני הבישול בכדי לא לפרק את הדג בחיתוך אחרי שהוא מבושל (נכון גם לדג טרי) אלא אם אתם רוצים להגיש כנתח שלם.

יאללה קבלו ארוחת גורמה פשוטה להכנה!!

מצרכים לסלמון:

5 נתחים אישיים של פילה סלמון

מיץ מלימון אחד

מיץ מחצי תפוז

6 שיני שום קצוצות

חופן נענע קצוצה

2 כפות דבש

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

ערבבו את כלל מרכיבי המרינדה והשרו את הנתחים כאשר העור כלפי מעלה לכשעתיים לפחות (כמובן במקרר).

ישנם 2 דרכים לצורת הבישול:

הראשונה והפשוטה - לשים את הדג עם הנוזל בתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לרבע שעה - 20 דקות (תתחילו לבדוק אחרי רבע שעה כי הזמן שונה בין תנור לתנור)

השנייה (קצת יותר מאמץ אבל בעיניי היא עדיפה בגלל הרוטב) - לשמן קלות (מריחה) מחבת שמתאימה גם לתנור ולאחר שהשמן מתחמם להניח את הנתחים עם העור כלפי מטה, כ- 5 דקות ולהוסיף את הנוזל ולהמשיך את הבישול לעוד 5 דקות ולהכניס את המחבת לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לעוד 7 דקות.

לתוספת השעועית:

אם משתמשים בטריה אז לאחר הניקוי יש לבשלה כ-8 דקות במים עם כף מלח, לסנן ולהכניס למי קרח, אם משתמשים בקפואה (גם טוב) יש להפשיר עם מים מהברז ולסנן.

במחבת ממיסים 50 גרם חמאה עם 2 שיניי שום כתושות ולאחר ההמסה מקפיצים את השעועית עם מלח ופלפל שחור.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת