00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

סולה

סולה, בית אשל 31, יפו

איטליה פינת יפו

סולה היא נציגתו החדשה בישראל של מטבח חצי האי האפניני. בחודשים הספורים שחלפו מאז פתיחתה, זכתה המסעדה בביקורות נהדרות בתקשורת, אשר סימנוה כאחת ההבטחות הקולינאריות של השנה. כחובב נלהב של אוכל איטלקי החלטתי לבקר בה ולבדוק בעצמי האם אכן מדובר בבשורה חדשה (לא לפני שנאלצתי להזמין מקום כשבוע מראש).

סולה שוכנת באחד החללים היפים ביותר של מסעדה כלשהי בארץ. מדובר במבנה יפואי עתיק, משופץ, בעל תקרה גבוהה, המואר בצורה רומנטית. כמה קסם יש במבני הקשתות האוריינטאליים הללו כשמשפצים אותם ומפיחים בהם חיים חדשים. התיישבתי, קיבלתי את התפריט לידי - והתאכזבתי לגלות, שכמעט כל מנה שחשקתי להזמין לא הוגשה באותו יום (מדובר בלא פחות מ- 3 מאכלים שונים). על זה בטח היה אומר בנימין זאב הרצל: "אם תרצו, אין". ראוי לדעתי,שמסעדות יקפידו שלא יחסרו מתפריטיהן מנות דגל המזוהות עמן. זה לא נכתב כתלונה אלא כחומר למחשבה.

להלן המנות שהוזמנו

רביולי במילוי קרם דלעת. בצק הרביולי היה עדין בטעמו, ונתן למילוי הדלעת המעודן את הכבוד הראוי והנוכחות בטעם. בסך הכל מנה חביבה, אך חסרה לי "צביטה" כלשהי שתרים קצת את העסק.


פולנטה ופונגי. מדובר בפטריות שונות מוקפצות במחבת, שהוגשו עם ריבועי פולנטה מטוגנים ברוטב שהכיל לימון, שום ופטרוזיליה. טיגון הפולנטה הפך את מרקמה למחוספס מבחוץ (כזה שמזכיר פלאפל) ולרך ונעים מבפנים. הרוטב הדומיננטי החמצמץ השתלב עמה היטב. מנת פתיחה מוצלחת.


טליאטלה ראגו. מנה המאופיינת בעדינות ובמגע מלא תבונה וידע.הפסטה היתה נהדרת, טרייה ועשויה אל דנטה כהלכה. תבשיל הראגו, שהכיל בקר, עגל וחזיר, היה בעל טעם בשרי עשיר במיוחד. אכלתי מנות דומות במסעדות רבות בארץ – וזו ללא ספק המוצלחת שבהן. בולונז למתקדמים.


פורקטה. פרוסות של בטן חזיר שנצלו בקליפתם, שהוגשו עם תפוחי אדמה. מנה גרועה. הבשר היה שרוף בצדדים, יבשושי ובעל טעם דהוי. מסעדה שמכבדת את עצמה לא צריכה להוציא ממטבחה דבר כזה.


טרייפל אנגלי. שכבות של עוגת ספוג, מסקרפונה ומרמלדת פירות יער. קינוח אוורירי, לא מתוק מדי, מיוחד ומרענן. וריאציה חביבה על עוגות הספוג, הזכורות לכולנו משנות השמונים.


איך היה? כמו בשיר של שלום חנוך "ככה וככה". ההנאה התפלגה באופן שווה בין שתי קצוות הסקאלה. מנה מושלמת (טליאטלה רגו); מנה רעה (פורקטה); מנה בינונית (רביולי); מנות טובות (פולנטה-פונגי וטרייפל אנגלי). אם היתה זאת ארוחה מייצגת, הרי שלסולה יש פוטנציאל, אך מקומה עדיין אינו בליגת העל של המסעדות האיטלקיות בארץ. יש לי הרגשה שהיא עוד תלך ותשתפר – ואמשיך לעקוב אחר התפתחותה בהמשך.

ציון: 3.5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת