00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

המוציא לחם מן הארץ

כל כך התעגעתי אליו עד ש....

לאחר שבוע נטול קמחים "ורעב" מתמיד החלטתי שהפוסט הקרוב יהיה משביע וטעים ביותר

תנו כבוד ללחם שאנו אוכלים וקבלו מקבץ מתכונים משולבים עם לחם/לחמניה/פיתה "מהבסיסי למשודרג".

לצד כל מנה ישולב משקה מתאים אשר ייתן "עומק" נוסף למנה.

אז נתחיל ....

המתכונים עבור 6 סועדים

ברוסקטה רעשנית מעוטרת בטרטר טונה

מנת פתיחה נהדרת

החומרים לברוסקטה

6 פרוסות לחם פרוס

2 כפות שמן זית

תימין

מלח אטלנטי

הצעת הגשה

החומרים לטרטר

150 גר` טונה אדומה (נקייה מעור) חתוכה לקוביות קטנות

כפית צ`לי טרי קצוץ

1/2 בצל סגול קצוץ

כף כוסברה קצוצה

כף שמן זית

כף מיץ מלימון טרי

זסט (גרידת) לימון

3 פילטים של אנשובי קצוצים

אבוקדו

אופן הכנה

בעזרת רינג ניצור עיגולים קטנים,נמרח בעזרת מברשת שמן זית נמליח קלות ונפזר מעל מעט תימין .

נחמם מחבת (ללא שומן ונצרוב את הלחם עד קבלת צבע זהוב)

בקערה נערב את הטונה עם הבצל,הצ`לי,הכוסברה נתבל בזסט של לימון פלפל גרוס ואנשובי (ישמש כמקור למלח) ובשלב זה נחתוך את האבוקדו לקוביות

נוסיף כף שמן זית (להברקה) ובסיום את מיץ הלימון.

נערבב קלות נניח ע"ג הברוסקטה החמה נניח לצד סלטון של עלי ראשד ובצל ירוק נגיש לצד כוס למברוסקו לבן צונן נעצום עיניים ונתענג על צליל 

מדהים בתיאבון .

"שלג על הפיתה"

החומרים

3 פיתות

4 כפות שמן זית

כף זעתר טחון עם שומשום

1 חציל (מומלץ באלדי)

חופן עליי רוקט

2 צנוניות

200 גר` גבינת פטה עיזים

פלפל ירוק נקי מגרעינים

אופן ההכנה

נחצה את הפיתות ל שתיים (בעצם ניצור 2 עיגולים ) נמרח בשמן זית ונפזר זעתר מעל ,נחמם תנור (מצב גריל) ונצרוב את הפיתה קלות.

במקביל "נשרוף" את החציל על אש גלוייה (יתקבל טעם מעושן) ונקצוץ באופן גס .

וכעת נרכיב את המנה.

נניח על גביי הפיתה הצרובה את החציל הקלוי באופן חופשי ,נפזר מעט עליי רוקט ופלפלים ירוקים את גבינת הפטה נפורר נעטר בפלחי צנונית דקיקים

נזלף מעט שמן זית נתבל במלח גס ופלפל גרוס  נגיש לצד יין רוזה נעצום עיניים ונתענג.

כריך קרואסון מלוח

החומרים

6 יח` קרואסון (בגודל בינוני)

200 גר` גבינת פקורינו

6 עלי עולש

פסטו (חופן עלי פטרוזליה-חופן עליי בזילקום.חצי כוס צנוברים קלויים שמן זית )

2 יח` פלפל אדום קלוי

מלח גס

פלפל

כף סילאן

נבטוטי צנונית

2 גבעוליי בצל ירוק(החלק הירוק)

אופן ההכנה

נחצה את הקרואסון ל-2 ונכין פסטו (נטחן במגימקיס חופן עליי פטרוזליה עליי בזילקום נוסיף חצי כוס צנוברים קלויים ונזלף שמן זית עד קבלת

מרקם אחיד).במקביל נשמן קלות את הפלפלים ונאפה בתנור שחומם מראש ל-15 דק` בסיום נקלף את הקליפה ונחצה לשניים (ונשמור בחימום).

את גבינת הפקורינו נפרוס בעזרת קולפן תפו"א .נחתוך את הבצל הירוק לאורך לרצועות דק` ונשרה במיי קרח לכמה דקות.

וכעת נרכיב את הכריך .

נחמם את הקרואסון בתנור (מצב גריל) לקבלת מרקם קראנ`צ,נמרח שיכבה נדיבה של פסטו נניח מעל עלה עולש ונפזר כמה "תלתליי" גבינה נוסיף את

הפלפלים הקלויים החמים ונצרף לחגיגה את נבטוטי הצנונית והבצל הירוק נפזר מעט מלח גס נזלף מעט סילאן מעל נגיש לצד יין מוסקט צונן ונתענג.

שילוב טעמים ומרקמים ומשחקיי חום וקור הם שיביאו ליחודיותו של הכריך ולהתענג בכל ביס בתיאבון .

כריך מהרי האטלס

החומרים

6 יח` לחמניות פרנה בגודל בינוני

3 כפות אריסה מתוקה

3 כפות לימון כבוש קצוץ

סלט עגבניות פיקנטי -(עגבניות קצוצות,זיתים מרוקאים מיובשים,כוסברה קצוצה,פלפל ירוק שרוף וקצוץ מתובל במלח ובשמן זית)

350 גר`  בשר בקר 150 גר` בשר כבש טחונים גס

 אופן ההכנה

נתחיל בהכנת הקציצות נערבב בקערה את הבשרים.

נוסיף חופן פטרוזליה קצוצה נתבל במלח פלפל לבן וראס אל חנות ,ניצור קציצות שטוחות ונניח למשך חצי שעה לקירור.

נחצה את הלחם ל 2 נמרח קלות בשמן זית ובעזרת ברנר נצרוב קלות את פנים הלחם.

במקביל נחמם מחבת פסים לדרגת חום גבוהה(ללא תוספת שומן)  ונצרוב את הקציצות תוך כדיי לחיצה קלה (נהפוך פעם אחת-העסיסיות תישמר)

נמרח שיכבה נדיבה של אריסה נניח מעל את הקציצות העסיסיות נוסיף סלט נעטר בלימון כבוש נגיש לצד צייסר של עארק קפוא ונתענג בכל ביס .

בייגל מולארד

 

החומרים

6 יח` בייגל טרי

סלט טורקי קר

החומרים לסלט טורקי

1/2 כוס חריסה-רסק עגבניות פיקנטי 1 בצל לבן קצוץ  2 מלפפונים חמוצים קצוצים חופן פטרוזליה מלח פלפל להוסיף 1/4 כוס מים ולערבב מלח פלפל

חזה מולארד שלם

2 כפות שמן זית

3 יח` מלפפון כבוש

1 יח` בצל סגול

6 עליי חסה רומית

6 יח` אספרגוס

עגבניה טריה

2 בצלים פרוסים לטבעות

מלח גס פלפל גרוס.

אופן ההכנה

תחילה נבשל את האספרגוס במים רותחים לחצי דקה (נקרר במים קרים ובסיום נחצה ל-2 ),נפריד את עליי החסה ונשרה במיי קרח(לקבלת פריכות)

נתבל את נתח המולארד במלח פלפל מעט תימין ודבש (בעדינות) וניצור חריצים לעומק שיכבת השומן .

נחצה את הבייגל ל-2 ונחמם  את החצאיים בעזרת טוסטר קופץ עד קבלת מרקם פריך ,נמרח שיכבה נדיבה של סלט טורקי נניח מעל את עליי החסה

נוסיף פלחי עגבניות,פלחי מלפפון כבוש ופלחי הבצל הסגול.במקביל נחמם מחבת לדגרת חום גבוהה ונצרוב  את המולארד (תחילה מצד השומן) ל-2 דק`

נהפוך ונשלים בישול בתנור ל 10 דק` לערך 180 מעלות שחומם מראש-חשוב לקבל צבע ורדרד)

על המחבת שצרבנו את המולארד נקפיץ קלות את טבעות הבצל בתוספת תימין ונוסיף לכריך.

נניח את המולארד בצד ל-2 דקות ונפרוס דק מעל הירקות נעטר באספרגוס נתבל במלח גס ופלפל גרוס  "נסגור את הכריך" בעזרת נייר פרגמנט ונגיש

לצד בירה קרה בתיאבון .

"ראש" לחם לבן במילוי שקשוקת מרגז וחומוס בניחוח כמון

מתכון שמזכיר לי את ילדותי כל כך פשוט ללא אלמנטים אבל טעים להפליא

החומרים לשקשוקה

8 עגבניות אדומות ובשלות

2 שיניי שום

1 פלפל ירוק חריף

מלח פלפל

3 כפות שמן זית

1 כף פפריקה מרוקאית

4 יח` נקנקיות מרגז ביתיות (מומלץ של אמנון יפרח להזמנות 050-9500059)

6 ביצים

צרור פטרוזליה

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים

כפית כמון

 

אופן ההכנה

תחילה נקצוץ את השום והפלפל ,נחמם 3 כפות שמן זית ונזהיב אותם קלות,במקביל נקלוף את העגבניות ונחתוך לקוביות קטנות

נוסיף למחבת תוך כדיי הקפצה. נתבל במלח פלפל ופפריקה.

את נקנקיות המרגז נחתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ לערך ,נחמם מחבת ללא שומן לרמת חום גבוהה ונקפיץ את הנקנקיות (השומן שבהם הוא שבעצם יטגן

אותם) במקביל נחמם את גרגרי החומוס (המבושלים ) בסיר קטן בתוספת חצי כוס מים.

לאחר טיגון קצר נוסיף את הנקנקיות לרוטב העגבניות נוסיף את הביצים הטריות ונכסה את המחבת ונבשל ל-5 דק`(במידה ונרצה את חלמון הביצה קשה יותר נאריך את זמן הבישול בעוד 2-3 דק`)

בשלב זה נחתוך לחם לבן אחיד שלם לש-2 נרוקן אותו מהחלק הרך נשמן מעט ונמליח במלח גס ונחמם בתנור ל 3 דק` ,שהלחם קיבל כרום קשה במקצת

נמלא עם השקשוקה נפזר מעל גרגרי חומוס חמים מעט כמון ריחני  ופטרוזליה קצוצה ונסגור את הכריך עם החלק הרך שרוקנו ונהנה מכל העולמות.

מומלץ להגיש לצד בירה שחורה מתקתקה שתאזן את החריפות .

 כל שנותר לבחור כריך לכל יום בשבוע לפנק ולהתפנק .

אהבתם את המתכון פרגנו ב- like בדף שלי

http://www.facebook.com/HnsmhHyHqsm?fref=ts

ותמיד תזכרו כי "הנשמה היא הקסם"

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת