00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

בחושה עם אגוזים

 

 

נכון, בוחשים וזהו.  קלי קלות היא העוגה בחושה אלא שלפעמים המרכיבים שבפנים הם בדיוק אלה שעושים את ההבדל הקטן והמשמעותי. ואפילו מיקסר לא נדרש. פני העוגה קריספיים ושבורים מעט. פנים העוגה נימוח ורך.

2 תבניות אינגליש נבלעו במחי יד. מומלץ בחום רב.


עוגת שוקולד ואגוזים בחושה


120 גר שוקולד מריר
100 גר` חמאה מרוככת
3/4 + 1 כוסות סוכר
4 ביצים
1 כוס קמח רגיל
1 כף ליקר  (השתמשתי באייריש קרם )
קורט מלח
1/2 כוס אגוזים שבורים
אבקת סוכר  (רק אם רוצים)







מחממים תנור לחום בינוני (~ 175 מעלות).


להמיס שוקולד (מיקרו או באן מארי) . להוסיף חמאה ולערבב.  להוסיף
סוכר וליקר. לערבב.  להוסיף פנימה את הביצים בהדרגה ולערבב
היטב . לבסוף מוסיפים את הקמח, מלח ואגוזים.






ערבוב מהיר ושופכים לתבניות. שתי אינגליש או אחת מרובעת. לאפות
כ-  30 דקות. לקרר. לזרות למעלה אבקת סוכר. וזהו.

קלה להכנה ומתאימה לימי חול, סופשים, אירוחים וחגים.


אלינוער


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת