00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים פה

פירה בטטה ותפוחי אדמה

17/09/2014

בד"כ אני נמנע ממאכלים מרוסקים ומעוכים, אבל פירה תפו"א הוא יוצא דופן - בתנאי שהוא טוב...

 

המצרכים הדרושים:

  1. כ-5 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  2. שתי בטטות בגודל בינוני
  3. בצל בינוני קצוץ
  4. שמן זית
  5. מלח
  6. פלפל טחון טרי

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה והבטטה (בקליפה) במים עם כפית מלח עד שמתרככים. יש לשים לב שהבטטות מתרככות מהר יותר מתפוחי אדמה - אני בד"כ מבשל הכל יחד באותו סיר אבל שם את הבטטות למעלה  כך שאני יכול להוציא אותן קודם
  2. מטגנים את הבצל עד שמשחים ואפילו קצת נשרף
  3. מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות ומועכים אותם בסיר יחד עם הבצל - באמצעות כלי מיוחד או מזלג. יש להקפיד למעוך את כל הגושים הגדולים ולהמשיך לערבב
  4. תוך כדי המעיכה והערבוב מוסיפים את התבלינים ועוד קצת שמן זית (יש המוסיפים חמאה, אני נגד) עד שנוצר מרקם חלק בצבע כתמתם (בזכות הבטטה)
  5. מבשלים את התערובת על אש קטנה עוד 4-5 דקות לשיפור ספיגת הטעמים

בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מתכוניםפה אלא אם צויין אחרת