77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

מופלטות - כך תכינו בהצלחה צעד אחר צעד

נדמה לי שגם המופלטה, כמו הקובה של הכורדים כבר מזמן חוצה עדות.

לאחר אין ספור ניסיונות, קבלתי מתכון מחברה לפורום ניהול בית, באתר תפוז, פרקטי והמתכון יצא לי מוצלח וטעים כמובן.

קבלתי אישור לפרסם את המתכון ושמחה לשתף אותכם.

מהכמות הזו יוצאות כ-11 מופלטות במשקל של בערך 70 גרם

מצרכים:

1.     1/2 קילו קמח

2.     1 כפית סוכר

3.     1 כפית שמרים יבשים

4.     1.1/2 כוסות מים פושרים, אולי טיפה יותר (כוס אוניברסלית)

5.     1 כפית מלח

הכנה:

1.     להכניס לקערת המיקסר: קמח, סוכר, שמרים, מים, ללוש  5 דקות.

2.     לאחר 5 דקות, להוסיף את המלח וללוש עד לקבלת בצק נוח.

3.     ליצור כדורים ולטבול בשמן.

4.     להניח את הכדורים על מגש, לכסות בנייר אפיה ומעל מגבת למנוחה של 15 דקות.

5.     לשמן את הידיים, לקחת כדור, לפתוח אותו על השיש מהאמצע כלפי חוץ עד

        לקבלת לקבלת עלה דק ויפה.

6.     לחמם מחבת, רצוי טפלון, להניח בתוכה את העלה, לטגן, להפוך ולהניח עליו את

        העלה הבא ושוב לחזור על התהליך, להפוך, להניח את העלה הבא, עד לסיום טיגון

        כל המופלטות.

7.     בהגשה ובעודן חמות, למרוח בהרבה דבש וחמאה או ריבה ביתית טובה, להנות

        ולשכוח שהיה כאן פסח.

קצת צילומים על התהליך: מתחילים בטיגון: פותחים את הבצק על שיש עם ידיים משומנות

מטגנים עד לקבלת מראה זהוב

הופכים ואת העלה הבא מניחים על העלה המוכן

וכך הלאה, הופכים, מניחים את העלה הבא, עד לסיום טיגון כל המופלטות

מורחים בחמאה ודבש כשהמופלטה עוד חמה, תיכף הכל ימס

מקפלים, אוכלים ושוכחים שהיה כאן פסח 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

58 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת