77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

קניידלך של הכורדים - קובה

אתם כבר יודעים, שבבית של כורדים, אין דבר כזה בלי קובה וזו בעייה. בפסח האחרון חיפשתי להכין

קובה מקמח מצה, לאחר כמה נסיונות, הצלחתי להכין קובה מקמח מצה, ממולאים בבשר. בפסח האחרון

הכנתי אותם, ראיתי שנחלו הצלחה והיו טעימים, החלטתי שאלה הקניידלך שלנו בפסח.

ההכנה מעט ארוכה מעט, אבל שווה כל ביס.

מהכמות הזו יוצאים בין 30 ל-35 קובה, תלוי בגודל.

הקובה מתאימים גם לטיגון.

מצרכים לבצק:

1.     1/2 קילו קמח מצות

2.     1 חבילה פטרוזיליה קצוצה

3.     3/4 כוס שמן קנולה

4.     5 ביצים מופרדות

5.     2 כפיות שטוחות מלח

6.     2.5 כוסות מים

הכנה:

1.     להכניס לקערה: קמח, פטרוזיליה, שמן, חלמונים, 1.5 כפיות מלח, לערבב

2.     להוסיף את המים לאט לאט, לערבב עד לקבלת תערובת רטובה מעט

3.     להקציף חלבונים ובהמשך להוסיף את המלח שנותר

4.     להוסיף את קצף החלבונים ולערבב בעדינות בכף לתוך הבצק עד שכל הקצף נבלע בבצק.

5.     ללוש בידיים בעדינות ולבדוק את הבצק, הוא צריך להיות רטוב ונוח לעיבוד

6.     לכסות בניילון ולהכניס למקרר לחצי שעה לערך.

מצרכים למילוי והכנת המילוי:

1.     1/2 קילו בשר טחון (אני מטגנת קוביות בשר וכשמתקררים, אני מרסקת במעבד מזון)

2.     1 בצל גדול קצוץ

3.     מעט פטרוזיליה למי שאוהב

4.     מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הכנת המילוי:

1.     לטגן בצל, להוסיף את הבשר, לטגן, להוסיף תבלינים, לערבב ולבשל את הבשר

        בערך 20 דקות על אש נמוכה.

הכנת הקובה:

1.      לקחת מעט מהבצק, למלא ולסגור, לעשות צורות שאוהבים (עגול/אליפסי/שטוח)

         להניח במגש.

2.     בשלב הזה אפשר להכין מראש ולהקפיא וזה מה שאני עושה לפני פסח.

3.     בסיר מתאים, להכניס ירקות (סלרי, עלי מנגולד, שומר) למלא מים ולהרתיח, לבשל מעט

        את הירקות. אפשר לבשל את הקובה, גם ללא הירקות.

4.     מי שאוהב, יכול להוסיף אבקת מרק עוף.

5.     להוסיף את הקובה, לבשל, כשהם צפים, הם מוכנים.

התערובת לפני הכנסת קצף החלבונים

החלבונים מוקצפים ומובלעים בתערובת

 

התערובת לאחר הכנסת החלבונים

מילוי הבשר

ליצור עיגולים ולמלא ולסגור לצורה שרוצים

הקובה מוכנים, בשלב זה אפשר לשלוח להקפאה

הקובה לאחר הבישול

חג שמח וטעים.

המתכון פורסם באתר   מוזמנים לצפות בערכים תזונתיים

מוזמנים גם לדף הפייסבוק שלי
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

60 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת