77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

שבקייה

את השבקייה הכינה הבת שלי ריקי.

מתנצלת על איכות התמונה, השנה כשנכין, יהיו תמונות טובות יותר.

המתכון פורסם באתר  XNET של ידיעות אחרונות

להלן המתכון

הוראות ועצות הכנה מקדימות:

1. להכין סירופ מ-6 כוסות סוכר, 6 כוסות מים, מיץ מלימון אחד להרתיח את המים והסוכר, לאחר מכן להוסיף את הלימון עד לקבלת סירופ נוזלי.
2. להכין צלחת עם שומשום
3. את הבצק ללוש ביד
4. את העוגיות לשמור בקופסא פלסטיק סגורה במקרר
5. להכין מגש גדול ולהניח עליו מגבות נייר חד פעמיות
6. להכין מגש נוסף ללא מגבות נייר
7. מהמתכון יוצאת כמות גדולה, אפשר להקטין את הכמויות לחצי

מצרכים:

1 ק"ג קמח
1 מרגרינה
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כוס שמן
1 כוס בירה לבנה
מים לפי הצורך

אופן ההכנה

ללוש את כל החומרים יחד לקבל בצק רך ועדין, הבצק צריך להיות רך אבל לא נדבק לידיים.

לכסות את הבצק ולהניח לתפוח כחצי שעה.

להוציא מהקערה, להניח על השיש, ללוש מעט בידיים

לקחת מהבצק קוביות בגודל של לימון בינוני ולשטח עם מערוך ולחרוץ פסים לאורך
בעזרת גלגלת פסים או למי שאין, בסכין רגילה, אבל בזהירות, לא לחתוך את משטח העבודה

לחמם שמן עמוק, להרים את הפסים, אחד כן, אחד לא ולהכניס לשמן ומטגנים עד לקבלת גוון זהוב בהיר

להרים בעזרת כף מחוררת גדולה, שתכיל את כל השבקייה, להניח על המגש שהכנו מראש לספיגת השמן.

לאחר שסיימנו, או אפילו תוך כדי הטיגון, לקחת שבקייה, להכניס לתוך הסירופ שהכנו לכמה שניות ולהוציא, הפעם למגש נקי, ללא נייר על מנת שהנייר לא ידבק לשבקייה.

לפזר מעל שומשום ולהגיש

 

מוזמנים לדף הפייסבוק שלי 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת