22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פשוט טעים

טיפ לאפיית ג`חנון

19/04/2013
טיפ לאפיית ג`חנון

הבשלנית הטובה ביותר בעולם היא אמא שלי. אבל אני חייבת להודות שיש לה כמה מתחרות צמודות... בינהן טלי, אמא של שיר, החברה הכי טובה שלי! לכל אירוע משפחתי שלהם היא מכינה שפע של עוגות- כולן טעימות מאד ומרשימות למראה. בתור ילדה, אכלתי הכי הרבה פעמים אצל שיר את הפסטה ברוטב לבן של אמא שלה (שלימים הבנתי שהוא סוג של בשמל) ואת הג`חנון המפורסם של שבת בבוקר (שלוקחים תבנית ממנו גם לים או לטיול). לפני כמה חדשים ביקשתי משיר להתקשר לאמא ולהודיע לי סוף סוף איך מכינים את הג`חנון. אחרי שהכנתי את הגרסה המלוחה (כן כן, יש גם גרסה מתוקה שאנסה בהמשך) כל כך הרבה פעמים, החלטתי לשתף במתכון, למרות הפשטות שלו. הכי פשוט, הכי טעים. לא? ;)

החומרים:

5-6 ג`חנונים לאפייה מופשרים 

1/2 כפית פלפל שחור

כפית שטוחה פפריקה מתוקה

כפית מלח גס

 

אופן ההכנה:

1. חותכים כל ג`חנון ל-2-3 חתיכות (תלוי בגודל הג`חנון, כל חתיכה אמורה להגיע למחצית גובה תבנית אינגליש קייק).

2. מפזרים על תחתית של תבנית אינגליש קייק מחצית מכמות כל אחד מהתבלינים.

3. מניחים את חתיכות הג`חנון בתבנית עם החלק החתוך כלפי מטה, מרווחים מעט זה מזה.

4. מפזרים את שארית התבלינים על חתיכות הג`חנון.

5. אופים כ-8 שעות ב-100 מעלות או (לקצרים בזמן) שעתיים על 120 מעלות, שעה על 150 מעלות, ו-10 דקות על 200 מעלות (הגעתי לנוסחה הזאת אחרי לא מעט ניסיונות...)- עד שהמאפה שחום מעט ופריך.

בתאבון :)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל nois24 אלא אם צויין אחרת