00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

יומן חסוי

עוגת קרמבו לפסח!

ללא שרויה וללא קטניות.

נכון, זה לא מסוג העוגות שאומרים עליהן צ`יק צ`ק. יש כאן בכל זאת גם בצק וגם קצף.  אבל באמת , מכל הלב, העוגה הזאת שווה הרבה יותר מהעבודה.  לא מאמינים עליה שהיא לא חמץ! והיא גם משביעה וטעימה.

הבצק:

להקציף 10 חלמונים+ כוס סוכר

ולהוסיף:

4 סוכר וניל

1.5 כוסות שמן

3 כוסות קמח תפוחי אדמה+ שקית אבקת אפיה

יוצא בצק דביקי, שופכים לתבנית, בגודל של תבנית תנור (יש לי טוסטר אובן ענק).

לאפות במשך כ25 דק`.

 

בינתיים ממיסים:

2 כפות גדושות קקאו

3/4 כוס סוכר

0.5 כוס מים.

מצננים קצת את העוגה ואת הקרם ושופכים את הקרם על העוגה.  (לא הספיק לי, עשיתי כמות נוספת אבל לא השתמשתי בכולה)

הקצף:

בקערה נקיה ויבשה, מקציפים 10 חלבונים +כוס סוכר

אחרי שהקצף יציב, מוסיפים:

כוס אגוזים קצוצים

כף גדושה קקאו.

מורחים את הקצף מעל השוקולד ומחזירים לתנור, עד שהקצף יציב ויבש. (כחצי שעה)

 

מקור העוגה- מאחותי שקיבלה מחברה, שהוציאה מהחוברת מתכונים של פסח :-)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

קוביית רשימת הרשומות
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פ י ל פ ל י ת אלא אם צויין אחרת