88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

ליפתן תותים/פונץ קר

ליפתן תותים/פונץ קר

                                                                                                                                                             

ליפתן תותים

 פונץ' קר

Image result for PUNCH STRAWBERRY PICTURES

בימים אלה כאשר הטמפרטורות עולות, משקה צונן וארומטי שכזה, או צלוחית לפתן בסוף הארוחה,  הם מנה מרענננת המעלה את מצב הרוח.

המצרכים הדרושים הם תותים, וודקה, סוכר ופרוסות לימון, או מיץ לימון טרי.

שוטפים היטב את התותים, בהרבה מים. מנקים מגבעולים ועוקצים בסכין חד.

 

 

 

שמים לסירוגין  בסיר עמוק תותים סוכר ופרוסות לימון. (אם שמים מיץ לימון אז רק בעת הוספת המים הרותחים).

מצננים היטב ושומרים סגור במקרר עד להגשה. מגישים כפונץ קר בגביעים מתאימים, או בצלוחיות לפתן. תלוי במקום שהמנה תופסת בארוחה.

הארומה מטריפה את כל החושים. השילוב בין הוודקה והתותים קטלני. הצבע העמוק מהמם, מה צריך יותר מזה???

מאז שהכרתי את הוריאציה הזאת, כ- 25 שנים, היא עולה על שולחן ליל הסדר באופן קבוע, ולא משנה היכן אנו חוגגים את הערב הזה. ומה שנשאר,   גם לימי חול המועד פסח עתיר האורחים. גם השנה הזאת עלה  הלפתן הזה על שולחננו.

חומרים

4 ק"ג תותים שלמים שטופים ונקיים מגבעולים ועוקצים.

30 כפות סוכר,

3 פרוסות לימון

11/2כוסות עד 2 כוסות וודקה (אפשר פשוטה)

אופן הכנה:

בסיר עמוק מסדרים לסירוגין, תותים סוכר ופרוסות לימון . מעל הכל יוצקם את 1/12  כוסות וודקה. (מי שאוהב יותר אלכוהולי, אפשר לכמות זאת עד שתי כוסות וודקה) מכסים ונותנים לזה לעמוד בטמפרטורת החדר לספיגת טעמים מספר שעות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בנפרד מרתיחים  כ-10 כוסות מים, ויוצקים על התותים בסיר.

 

 

 

 

מרתיחים פעם אחת! תותים + המים הרותחים מכבים אש ומצננים היטב. שומרים בקירור עד ההגשה.

 

 

 

 

 

 

שומרים בקופסה סגורה במקרר. מגישים קר- כלפתן או משקה צונן בימות החום הבאים עלינו.

 

25 שנים, מאז התודעתי למתכון,  אני נוהגת להכינו לליל הסדר, יתרונו שאפשר להכינו מראש, ועל טעמו המעולה כבר דיברתי.

כמובן שהוא מתאים לימי חול המועד של פסח, ולימים שאחרי החג.

עונת התותים מסתיימת ביוני, מחיר התות יורד ככל שהטמפרטורות עולות, הוא מציף את השוק, שם הוא הכי זול, נמכר בתפזורת, אפשר לראות בעין מה קונים, לודא שאינו רטוב ומעוך, מה שלא תמיד ניתן לראות כשהוא ארוז בקופסה בסופר.

 

 

 

ועוד קישורים  עם תותים, בבלוג הזה שלי

עוגת גבינה מסקרפונה ותותים

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2535300

ליפתן תותים / פונץ קר

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2512404

ריבת תותים

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2507601

תותים בשמנת

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2745598

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת