00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

לחם קימל סאן

 

לתוצאות מדויקות המתכון רשום לפי משקל הרכיבים  ובגרמים.

 

מה מכינים:

אופציה כולל מחמצת:

100 גרם מחמצת נוזלית (נקראת גם מחמצת 100%)

400 גרם קמח לבן

100 גרם קמח שיפון מלא

6 גרם שמרים יבשים

10 גרם מלח

5 גרם משפר אפיה - לא חובה

10 גרם שמן צמחי (קנולה, חמניות)

310 גרם מים חמימים

2 כפות זרעי קימל

 

 

אם אין לנו מחמצת:

450 גרם קמח לבן

100 גרם קמח שיפון מלא

6 גרם שמרים יבשים

10 גרם מלח

5 גרם משפר אפיה - לא חובה

10 גרם שמן צמחי (קנולה, חמניות)

360 גרם מים חמימים, (אופציונאלי להמיר 150 גרם מהמים ביוגורט 1.5 אחוז בכדי לדמות טעם מחמצת)

2 כפות זרעי קימל

 

 

אופן ההכנה:

1)מכניסים לקערת המיקסר את כל החומרים למעט השמן המלח וזרעי הקימל.

2) מתחילים ללוש במהירות נמוכה.

3) לאחר 5 דקות מוסיפים את השמן, המלח וזרעי הקימל, לשים במהירות נמוכה עוד 5 דקות.

4) מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מגלגלים אותו בכדי שיהיה משומן מכל הכיוונים.

5) מכסים את הקערה במגבת לחה ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

6)מקמחים מעט משטח עבודה מוציאים את הבצק לשים מעט ביד באמצעות קיפולים, ואז מכינים את הצורת הלחם הרצויה,  אני חלקתי ל-2 תבניות קטנות ,

7) משמנים את התבנית מניחים בה את הלחם ומכסים במגבת לחה.

8) מניחים לתפיחה שניה של שעה.

9) לאחר חצי שעה של תפיחה מחממים תנור לחום מקסימאלי ומניחים בתחתית תבנית ריקה, ובו זמנית מרתיחים מים.

10) כשהתנור חם, מפזרים מעל מעט קמח (אני משתמש בשלב זה בקמח מלא) וחורצים באמצעות סכין את הלחם                בכמה מקומות. מעבירים את התבנית/תבניות עם הלחם לתנור  ומעבירים לתבנית שבתחתית כ- 100מ"ל מים רותחים.

11) מורידים את החום ל-250 מעלות, לאחר כ-10 דקות מורידים את החום ל-220 מעלות ואופים עוד 20 דקות.

12)מוציאים את הלחם  מהתנור, מחלצים מהתבנית ( פשוט הופכים על רשת הצינון, התבנית היתה משומנת)

      מניחים לצינון 30 דקות ומתנפלים.

13) במידה ונשאר לחם הכי טוב לפרוס לפרוסות ולשמור בכלי אטום בקירור, לפני השימוש לחמם מעט בתנור או בטוסטר.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת