11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מלפפונים חמוצים

מלפפונים חמוצים

 

מלפפונים חמוצים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כשמתחיל להיות חמים בחוץ,  מתחילה עונת המלפפונים. הם מופיעים בשווקים. מלפפונים ירוקים קטנים וטריים מאוד, לא מחממות, כי אם, מלפפונים שגדלים בשדה. זה הזן הטוב להחמצה. יחד עמם מופיע גם השום הטרי, שריחו ממלא את השוק. אני נוהגת לקנות  צרור שום קשור, ולתלות וליבש במרפסת באויר וכך יש לי לכל התקופה.

אין להשתמש בשום ישן להחמצה, כי הוא מקבל צבע לא אסתטי ירוק כחול...

לעצירת תהליך ההחמצה, להוסיף לצנצנת 2 כפות חומץ טבעי 5%, ולהכניס למקרר,

 

חומרים

3 ק"ג מלפפונים קטנים ודקים,

12 פלפלונים יבשים חריפים

1-2 ראשי שום מפורקים ומקולפים

5 כפות מלח גס.

1/2 צרור שמיר טרי

אופן הכנה

בסכין חד קוטמים את המלפפון בשני קצותיו, מה שמאפשר למים והמלח והשום להיספג בו היטב משך ימי ההחמצה.

בצנצנת נקיה  ומעוקרת, מסדרים, שתי שורות מלפפונים בשתי וערב, והכי צפוף שאפשר,

שמים כמה שיני שום קלופות, כמה פלפלונים, וחוזרים על התהליך.  מלפפונים שום פלפלונים עד שהצנצנת מלאה ודחוסה. שמים את כל כמות המלח הגס, שמים מעל חצי ח' שמיר שטוף ונקי מגולגל סביב עצמו. ממלאים עד למעלה במים, מכסים במכסה מסתובב, (לא ואקום) מה שמאפשר לשחרר את עודף הנוטזלים בזמן התסיסה וההחמצה.מוציאים לשמש, שלושה ארבעה ימים, או עד שמקבלים את הצבע האופיני למלפפון חמוץ, ולא רואים כבר ירוק. 

כאשר המלפפונים מוכנים, מוציאים  רק את השמיר( הוא סיים את תפקידו, ונוטה להתקלקל ולקלקל בצנצנת), ושומרים את צנצנת המלפפונים החמוצים במקרר. בשלב זה, אפשר להעביר לקופסת פלסטיק עם מכסה תואם.

כאשר מוציאים מלפפון, כדאי להשתמש במלקחיים, או במזלג ארוך, כדי שלא יתקלקלו השאר.

המלפפונים במקרר נשמרים מעונה לעונה, כלומר עד הקיץ הבא. וכדאי ואפשר להכין כמויות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת