00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

דניס חגיגי

לקראת החג הקרב ובא דניס חגיגי ומיוחד

דניס אפוי ברוטב לימון החומרים 

6 יח` דג דניס (למנה זו נשתמש בדגים שלמים ולא מפולטים) כ 300 גר` לפחות 

6 שיניי שום פרוסים דק 

כוס מיץ לימון (סחוט טרי)

250 גר` חמאה-מחמאה 

תימין (עדיף לימוני)

מלח פלפל

200 גר` שקדים מולבנים פרוסים 

אופן ההכנה 

ראשית ננקה את הדג ונשטוף היטב במים קרים  (או שנבקש ממוכר הדגים) נחרוץ כ 2/3 חריצים באלכסון לרוחב הדג ונניח בתבנית מדופנת בנייר אפייה מרוחה קלות בשמן זית.

במחבת נמיס חצי מכמות החמאה ונוסיף את הלימון,מלח,פלפל,ותימין נרתיח קלות ונוסיף תוך כדי עירבוב את שאר החמאה בהדרגה (חתוכה לקוביות).ניתן לבצע את התהליך בעזרת מחמאה

את השום נפרוס לפרוסות דקות ונמלא בחריצים שבדג,נמרח בעזרת מברשת את הדגים (תוך הקפדה על מריחה בכל חלקיי הדג) ונעטוף בנייר כסף 

נאפה בתנור שחומם מראש 200 מעלות לחצי שעה לערך.לסיום נוריד את נייר הכסף נבזוק מעט מהרוטב ונאפה לעוד 10 דק` בתוכנית גריל.

במקביל נחמם מחבת עם כף שמן זית ונקפיץ את השקדים עד קבלת צבע מוזהב.

ונעבור להגשה 

נעביר את הדג לצלחת הגשה בעזרת כף נשים מהרוטב (שנותר במחבת) נעטר בשקדים מוזהבים ובתיאבון .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת