00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

סלטים שבת ולחג

כמעט כל שבוע חוזר "הנאום" של נושי שלי סלטים לשבת רק סוג אחד או שניים כי לא אוכלים אח"כ ואכן כך 1-2 אבל מכל סוג

2 סוגים של סלט גזר

2 סוגים של סלט סלק

2 סוגים אם לא 4 של חציל

אין כמו לראות שולחן חג/שבת מלא בצלוחיות מגוון צבעים מגוום טעמים ומרקמים.שולחן השבת מתמלא חיוך .

לפינכם מקבץ סלטים טעימים וקלים להכנה עם "טוויסט" רענן .

המתכונים בנויים עפ"י משקל

סלט גזר קל ומהיר-250 גר`

החומרים

6 גזרים

4 שיניי שום

2 יח` צ`לי

צרור כוסברה

1 לימון

3 כפות שמן זית

50 גר` בוטנים קלויים מלוחים(קצוצים בסכין)

מלח

אופן ההכנה

ראשית נקלוף את הגזר ובעזרת קולפן "ייעודי" ניצור רצועות דקות וארוכות .

את שיניי השום נקלוף ובעזרת סכין נקצוץ.

נחתוך את הצ`לי לפיסות דקות ונקצוץ את הכוסברה

נעביר הכל לקערה נתבל במלח שמן זית ומיץ מלימון שלם .

ולסיום נוסיף את הבוטנים הקצוצים .

מומולץ להכין כשעה ואף יותר טרם הארוחה "להעצמת טעמים".

סלט גזר בניחוח כמון ואריסה

 

החומרים -עבור 500 גר`

 6 גזרים בגודל בינוני

3 שיניי שום קצוצות

צרור פטרוזליה/כוסברה(1/2 כוס לערך)

2 כפות אריסה מתוקה

1 כף שמן זית

1 כפית צ`לי יבש גרוס

1 כפית כמון

3 כפות חומץ

מלח

אופן ההכנה

נקלוף ונבשל את הגזר עד ריכוך (מומלץ 3/4 בישול) שהמרקם לא יהיה נימוח מידיי .נקרר ונחתוך בסכין (זיגזג)

בסיר נחמם כף שמן זית נוסיף את פלפל הצ`לי הגרוס נקלה מעט "לפתיחת טעמים" נוסיף את השום הקצוץ בשלב זה ננמיך את אש נוסיף את האריסה

נתבל במלח,כמון ונוסיף את החומץ .

נצרף לחגיגה את הגזר החתוך נקפיץ קלות ולסיום נוסיף את הפטרוזליה/כוסברה .

סלט סלק חי בתחמיץ -עבור 250 גר`

החומרים

3 סלקים בגודל בינוני

שמיר קצוץ

מלח פלפל מעט סוכר

1/4 כוס חומץ

2 כפות מיץ מלימון טרי

3 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה

נקלוף ונשטוף את הסלק, בעזרת פומפיה נגרר את הסלק (בחלק הגס) ונניח ע"ג מסננת ניתן גם לפרוס דק בעזרת מנדולינה.

בקערה נערבב את החומץ,מיץ הלימון,מלח,פלפל,שמן והשמיר הקצוץ .

נוסיף לקערה את הסלק תוך כדי עירבוב נניח במקרר לשעתיים ונגיש.

סלט סלק ירוק 500 גר`

 החומרים 

חבילת עליי מנגולנד

1 פלפל חריף

2 פלפלים קלויים ומקולפים

3 שיני שום 

3 כפות שמן זית

לימון טרי

כפית כמון 

1 כף פפריקה מרוקאית (בשמן)

מלח פלפל

אופן ההכנה 

נבשל את עלי הסלק  (5 דק` במים רותחים)ונסנן,במקביל נחמם מחבת עם שמן זית נטגן קלות את השום נוסיף את הפלפלים הקלויים והפלפל החריף .

נקצוץ את המנגולד נקפיץ קלות נתבל ונבשל על אש נמוכה כ 10 דק` לקראת ההגשה נסחט לימון טרי .

 חצילים

 סלט חצילים ופלפלים 500 גר`

החומרים

3 חצילים שרופים/קלויים 

2 פלפלים שרופים/קלויים

2 כפות אריסה 

1 פלפל חריף 

3 שיניי שום

צרור כוסברה קצוצה 

מלח,פלפל

2 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון 

אופן הכנה

יש לקצוץ את החציל עזרת סכין.

את הפלפלים נחתוך לקוביות קטנות,נקצוץ את שיניי השום והכוסברה 

בקערה "נחבר" את כל המרכיבים נתבל נוסיף את מיץ הלימון ובתיאבון 

חציל במיונז 500 גר`   

החומרים

4 חצילים שרופים/קלויים בתנור

3 שיניי שום 

מיץ מלימון טרי

מלח,פלפל 

4 כפות מיונז

2 כפות שמיר קצוץ 

אופן ההכנה

יש לקצוץ את החציל בעזרת סכין (אני אישית לא אוהב במגי`מיקס המרקם משתנה)

נוסיף לקערה את החציל,שום,מיץ הלימון,מלח,פלפל,מיונז,ובסוף את השמיר הקצוץ שייתן ניחוח נהדר ויוסיף צבע לסלט. 

חציל מטוגן בניחוח כמון 500 גר`

החומרים

2 חצילים חתוך לקוביות  קטנות 

מלח פלפל

שמן לטיגון

לתחמיץ 

2 כפות אריסה (מתוקה חריפה-לפי בחירה)

2 יח` מלפפון חמוץ חתוך לקוביות 

1/2 בצל סגול קצוץ 

פטרוזליה קצוצה 

1 פלפל צ`לי קצוץ 

1/4 כוס חומץ 

אופן הכנה 

יש להמליח את החציל לטגן בשמן עמוק ולסנן

בקערה נפרדת יש להוסיף את כל חומרי התחמיץ "ולקפל" בעדינות פנימה את החציל ,"ולפזר" מעט כמון טחון מעל הנותן ניחוח משגע 

לסיום נעטר בפטרוזליה קצוצה .

סלט שומר וצנונית 

החומרים

2 יח` שומר

3 צנוניות

1 פלפל צ`לי

10 זייתים מרוקאים מיובשים

מיץ מלימון טרי

2 כפות שמן זית

מלח פלפל

פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה

נחתוך את השומר לרצועות דקות ואת הצנונית לפלחים ,נוסיף זיתים מרוקאים שחורים (מיובשים במלח) נוסיף פלפל חריף נתבל במיץ מלימון טרי,מלח, שמן זית, ופטרוזליה קצוצה.

סלט עגבניות פיקנטי

החומרים

5-6 יח` עגבניות בשלות (מומלץ תמר)

3 שיניי שום

1 פלפל ירוק חריף (שרוף על הגז)

15 יח` זיתיים שחורים מיובשים

צרור כוסברה/פטרוזליה

1 כף לימון כבוש קצוץ גס

מלח פלפל

3 כפפות שמן זית

אופן ההכנה

יש לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ולהעביר לקערה נוסיף את השום והפלפל השרוף (לקצוץ דק).

נתבל בלימון כבוש מלח,שמן זית ומעט מיץ מלימון טרי .

לסיום נוסיף פטרוזליה/כוסברה קצוצה .

סלט מטבוחה (תוך 25 דק`)

החומרים

1 קופסא עגבניות מרוסקות (ללא תיבול)

3 שיניי שום

2 פלפל ירוקים

1/4 כוס שמן קנולה

מלח

2 כפות פפריקה מרוקאית בשמן

אופן ההכנה

ראשית נקלוף ונקצוץ את השום במקביל נשרוף ע"ג רשת את הפלפלים נקלוף ונקצוץ .

נחמם בסיר 4 כפות שמן ונטגן קלות את השום נוסיף את העגבניות המרוסקות ונרתיח ל 10 דק`

לאחר 10 דק` "נמעך" את העגבניות היטב (בעזרת מועך תפו"א )

נתבל במלח פפריקה מתוקה נוסיף את הפלפלים הירוקים ו 3 כפות שמן  נבשל על אש נמוכה לעוד 15 דק` והמטבוחה מוכנה .

סלט פלפלים בצבעים

החומרים

2 יח` פלפל מכל צבע -אדום ירוק צהוב

4 כפות חומץ

מלח פלפל

3 כפות שמן זית

1 בצל סגול בגודל בינוני

מיקס עשבי תיבול-*שמיר,פטרוזחיה,כוסברה

אופן ההכנה

נמרח קלות את הפלפלים בשמן זית ונאפה בתנור עד ריכוך .

בסיום הזמן נעביר את הפלפלים לכלי אטום ,לאחר מכן נקלוף ונחתוך לרצועות דקות .

נפרוס את הבצל לרצועות דקות ונתבל בחומץ מלח ומעט פלפל

נוסיף את רצועות הפלפלים ונעטר בעשבי תיבול .

סלט תפוזים 500 גר`

 

החומרים

5-6 יח` תפוז

2 כפות אריסה מתוקה

10 יח` זיתים שחורים מיובשים

3 כפות שמן זית

כף מיץ מלימון טרי

חופן בצל ירוק

אופן ההכנה

נקלוף ונחתוך את התפוזים לקוביות ונעביר לקערה .

נקצוץ את הבצל הירוק,את הזיתים נגלען ונחתוך לחצי נערבב עם התפוזים ונתבל במלח,מיץ לימיון,אריסה,ולסיום שמן זית .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת