00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים ומה שבישלתי

שוק טלה

זו הולכת להיות המנה העיקרית שלנו בליל הסדר. נשמע מפחיד, אבל קל מאוד להכנה! מתכון מעולה של אהרוני.

רכיבים:

שוק טלה במשקל 2.5 ק"ג - פשוט לגשת לקצב ולבקש שוק טלה. קונים טרי. לא קפוא.

2 כוסות יין יבש בכל צבע שהוא

1/2 כוס שמן זית

3 שיני שום קצוצות

1 בצל פרוס לטבעות

1 גזר קלוף ופרוס לטבעות

1 עלה דפנה

1 כף רוזמרין טרי או יבש

1 כפית טימין

1 כף פטרוזיליה קצוצה טריה או יבשה

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה את כל חומרי המשרה.

שמים את השוק בתבנית גדולה. אפשר גם לשים שתיים חד פעמיות אחת בתוך השניה. מפזרים עם כף את כל המשרה על השוק. שומרים במקרר 24 שעות, ומדי כמה שעות הופכים ועם הכף מפזרים מהמשרה על השוק.

מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר.

מוציאים את השוק מהתבנית, ושמים את חומרי המשרה בקערה. מחזירים את השוק לתבנית ויוצקים עליה כשליש מהנוזלים של המשרה.

צולים בחום הגבוה כ-20 דקות. מנמיכים ל-220 מעלות וצולים כ-45 דקות נוספות. מדי כמה דקות יוצקים עוד קצת מהנוזלים על השוק.

מוציאים מהתנור. פורסים בסכין גדולה וחדה פרוסות בעובי כחצי ס"מ ומסדרים על צלחת הגשה. יוצקים עליהם מעט מהרוטב, ומחכים למחמאות!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הרשומות הכי ניצפות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רחל אטיאש אלא אם צויין אחרת