33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

זפולה די סן ג`וזפה - Zeppole di San Giuseppe

אצל הקתולים חוגגים בכל 19 במרץ את סן ג`וזפה, הלא הוא אביו של ישו(ע). כמובן שהיום הפך להיות "יום האב" עם כל המשתמע לכך. בחלק האיטלקי של המשפחה שלנו מכינים זפולה והחלטתי לשתף במתכון שהבאתי לפורום לפני שלוש שנים.


לזפולה:

150 מ"ל מים
60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
90 גרם קמח מנופה
2 ביצים

לקרם:
2 חלמוני ביצה
50 גרם סוכר
2 כפות קמח תירס
רבע כפית תמצית וניל
300 מ"ל חלב

לקישוט:
דובדבנים מסוכרים מגולענים וחצויים
אבקת סוכר
סירופ דובדבנים

אופן ההכנה:
להרתיח מים עם קוביות חמאה, כשמגיע למצב רתיחה להוריד מהאש, להוסיף קמח מנופה בפעם בלבד, לערבב באמצעות כף עץ עד שאין יותר גושים, ליצור מעין כדור ולהניח להתקררות. כאשר הבצק פושר להוסיף ביצה אחת בכל פעם עד שנוצר בצק אחיד – הבצק צריך להיות דביק וקרמי.


להעביר את הבצק למזרק עם פיה בצורת כוכב

 


 

"להשפריץ" בעזרת האצבעות מעט מים על תבנית עם נייר אפייה.

לזלף בצורת טבעות (יש כאלו הנוהגים להכין את הזפולות כעיגול ללא חור באמצע ואז הקרם מגיע בצורת גבעה קטנה מעל המאפה. צורת ההכנה נתונה לשיקולכן/ם

 


 

לאפות בתנור שחומם מראש למשך חצי שעה בחום של 200° צלסיוס

 


 

בינתיים נכין את הקרם למילוי:

לערבב את החלמונים עם הסוכר עד שהסוכר נמס.

להוסיף מעט קמח ומעט חלב לסירוגין, כאשר אין יותר גושים להוסיף את שאר החלב ולשים על האש. להביא לרתיחה תוך כדי בחישה.

להוריד מהאש ולהניח לקרם להתקרר עד למצב פושר שבו ניתן למלא את הזפולה, לא לתת לקרם להתקרר באופן מוחלט כיוון שאז הוא יהפוך למעין פודינג וקשה יותר למלא את המזרק.

 



כך נראה הקרם כשהוא מוכן




להוציא את הזפולה מהתנור ולחורר מספר חורים עם קיסם שיניים (נקי!) - כדי שתישארנה גבוהות ויפות...




להניח על רשת עד הזפולות מגיעות לטמפרטורת החדר

 



כשהזפולה קרות (טמפרטורת החדר) לחצות אותן לשניים באמצעות סכין חדה, למלא חצי אחד בקרם



 

 

בחצי השני לעשות "שתי נקודות" מסירופ הדובדבנים

 



למלא גם את החצי השני בקרם

 



לסגור את הזפולה ולנקד בשתי נקודות של קרם על הצד החיצוני והיפה




להניח על כל נקודת קרם חצי דובדבן לקישוט

 



לבזוק אבקת סוכר מלמעלה



 

לבריאות, בתיאבון ויום אב שמח לכולם! 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת