00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

נקניקייה, בורקס וחומוס – שלושה דיווחים קצרים

ויטרינה, אבן גבירול 54, תל-אביב

אחת התופעות הקולינאריות המבורכות בשנים האחרונות בתל-אביב היא שדרוגה של גזרת הפאסט-פוד. לא מעט דוכני אוכל חדשים השכילו להתאים עצמם למאה ה- 21 ולהתפתחות בטעם הקהל המקומי. ויטרינה, למשל, הוא דוכן נקניקיות מתמחה, שהאוכל בו מיוצר לפי מתכונים מיוחדים. מקור הבשר הוא ברפת, בלול ובדיר - ולכל נקניקייה אופי שונה, מה שמתבטא בתיבול, באחוזי השומן ובמרקם. לאחרונה פקדתי את המקום פעמיים על מנת להתרשם מהמגוון הרחב בו.


אהבתי את מינכן - נקניקיית חזיר עם זרעי חרדל, שהיתה שמנמנה ומתפצחת. גם איסטנבול, שהכילה תערובת של כבש ובקר ופטרוזיליה היתה נהדרת, עסיסית, בשרנית ובעלת תיבול דומיננטי. פחות התחברתי ללואיזיאנה, שהכילה בשר בקר וגבינת רוקפור, והיתה קצת מוזרה בטעמה. באמצעות ציור בקטשופ, חרדל ומיונז הוגשו הנקניקיות בצלחת צבעונית ואסתטית להפליא (פרודיה על מסעדות הגורמה, המתמקדות בפרזנטציה ראוותנית של האוכל?).

מינכן:

איסטנבול:

לואיזיאנה-בוואריה:

הופתעתי לטובה גם מההמבורגר. הקציצה היתה נהדרת, עבה, נוטפת כהלכה, איכותית - והוגשה בלחמנייה מתקתקה מושלמת. מדובר באחד ההמבורגרים הטובים בעיר, כזה שעושה בית ספר ללא מעט רשתות ידועות המתמחות בתחום.


הצ`יפס ("חצי-חצי" - תפוחי אדמה ובטטה) היה דק, פריך והוגש עם גרידת לימון שהוסיפה טוויסט מעניין.


מעבר לפן הקולינארי (שהוא כאמור טראש במיטבו), כיף לגלות דוכן אוכל רחוב, שאנשים מבלים בו ערב בכיף, שותים כוס בירה על הבר, לוקחים את הזמן ולא עוזבים מיד בתום הארוחה.חבל רק שהעובדים כאן הם תיכוניסטים חובבנים, המתקשים לענות על שאלות בסיסיות בנוגע לאוכל.

ציון: 4 כוכבים


בורקס מוסא, יפו 30, ירושלים

"בורקס מוסא" הוא מוסד ירושלמי. בדוכן זה, שקיים עוד משנת 1959, הוגש "בורקס פינוקים" הרבה לפני שרשת ארומה ניכסה לעצמה את הפטנט. לאחרונה, בעודי משוטט ברחוב יפו, חלפתי על פני המקום – ולא יכולתי להישאר אדיש לנוכח ניחוחות האפייה שבקעו מתוכו.


הזמנתי בורקס תרד קומפלט. הבצק היה פריך, קריספי בצדדים ולא שומני מדי. המילוי היה נהדר והכיל עלי תרד טריים, טחינה, סחוג וביצה. מדובר בבורקס משובח, שהצדיק כל אחת מהקלוריות הרבות שבו.


בנוסף הזמנתי בורקס גבינה קומפלט, שהיה הרבה פחות מוצלח מקודמו. עלי הבצק היו נוקשים מדי, חסרי חן וסבלו מאפיית יתר. גם המילוי איכזב - הוא הכיל גבינה לבנה תעשייתית, שעוררה געגועים לקשקבל הנפלא של דוכני הבורקס ביפו.


לנוכח הרמה הלא אחידה קשה לי להמליץ על מוסא בפה מלא. בורקס התרד כאמור היה נהדר, אך עצתי היא לסקור בעיניים היטב את הבצק טרם ההזמנה.

ציון: 3.5 כוכבים


חומוס סמיח, טמרה

כמעט בכל כפר ערבי בגליל פועלת חומוסיה מוצלחת כלשהי. לאחרונה, לאחר טיול רגלי בצפון, החלטתי לאכול ביישוב טמרה. חלפתי על פני מספר חומוסיות ברחוב הראשי, והתור שהשתרך מול עמדת ה- Take Away של סמיח שכנע אותי להיכנס פנימה דווקא לשם.


הזמנתי חומוס-פול. החומוס היה אמנם טרי מאוד, אך טעמו היה מאופק מדי וחסר חותמת אישית. לא היה זה חומוס רע, אך מחומוסיה גלילית ציפיתי ליותר.


בנוסף הזמנתי משאוושה. המנה היתה מוצלחת מקודמתה.קלילה, מתובלת בעדינות - ובעלת שמן זית נפלא.


בסך הכל היתה זו ארוחה סבירה, אך לנוכח שפע החומוסיות המוצלחות בחלק זה של הארץ קשה לי למצוא הצדקה להגיע דווקא לפה.

ציון: 3 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת