55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

נוזל כלים פיירי וגם..מבחר מתכונים אסייתים של אהרוני

18/03/2013

הוזמנתי לאירוע בלוגריות של "תפוז" להצגת הסידרה החדשה של נוזל הכלים "פיירי", שבסיומה, סדנא עם

ה - שף , הלא הוא - ישראל אהרוני. 

פייר, את נוזל הכלים של פיירי אני מכירה היטב, אנחנו נוגעים אחד בשני יותר מפעם ביום, הוא מלטף אותי

ואני - נענית לו... מחזירה לו ליטופים, בעלי יודע על הקשר הזה שיש בינינו, ואיך לומר ? גם הוא מתנסה

מפעם לפעם בנגיעות עם פיירי (מפרגנת לו, והרבה!!!) .

לאחרונה, יצאה סידרה חדשה - פיירי פלטינום, בעלת אפקט השרייה, שמקצר את השריית הכלים ל- 10

דקות. אז כבר לא צריך להשרות לילה שלם כלים מלוכלכים במיוחד. 10 דקות מספיקות בהחלט.

והניחוחות... אחחחח.....

 

בנוסף לכל, שמחתי לשמוע שנוזל הכלים של פיירי, שהוא נוזל הכלים הנמכר ביותר בישראל, חסכוני

במיוחד, ושבאירוע סטודנטים שנערך באונ` בן גוריון בבאר שבע בקבוק נוזל כלים אחד (של 1 ליטר) הספיק

לשטיפת 20,868 צלחות - בזכות זה, נכנס פיירי לספר השיאים של גינס !!! 

אז אני לא הולכת לשטוף עכשיו 20 אלף צלחות, אבל אני כן הולכת להשתמש לקראת נקיונות פסח בפיירי

ובגדול !! ניקוי דלתות, קרמיקות, כלים סניטריים, בקיצור, הכל. 

ועכשיו למתכונים של אהרוני: 

אמנם האירוע התקיים בשעות הבוקר, אבל זה לא מנע מאיתנו להתענג על כדורי עוף בציפוי של שומשום לבן

ושחור, כדורי עוף בציפוי אורז, נתח סלמון בזיגוג אסייתי ולקינוח - כדור גלידה (אוף, פרווה) על פרוסת אננס

טרי בזיגוג. 

לשמחתי, המתכונים, במקרה או לא במקרה, כשרים לפסח כך שאני הולכת להכין אותם גם לחג.

כדורי עוף מצופים שומשום שחור - לבן

המצרכים:

1/2 קג` חזה עוף טחון

2-3 בצלי שאלוט קצוצים דק

1-2 שיני שום קצוצות דק

1 ו - 1/2 סמ` שורש ג`ינג`ר טרי קצוץ דק

1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים

1/2 קולורבי בינוני קצוץ דק

1 ביצה

2 כפות רוטב סויה

1 כפית שמן שומשום

1 ו - 1/2 כפות קורנפלור

מלח, פלפל שחור טחון טרי

מעט אבקת צ`ילי חריף

שמן קנולה לטיגון

לציפוי:

1/2 כוס גרגרי שומשום לבן

1/2 כוס גרגרי שומשום שחור

אפשרות נוספת לציפוי:

1 כוס אורז לסושי מושרה במים קרים כחצי שעה

לרוטב:

1/4 כוס רוטב סויה

1/4 כוס מיץ לימון

1/4 כוס מירין

1 שן שום כתושה

1 פלפל צ`ילי אדום פרוס

2 בצלים ירוקים כצוצים

1 כף סוכר חום

אופן ההכנה: 

מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומקררים כשעה

מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורי בשר בגודל כדורי פינג פונג

מערבבים בקערה את שני סוגי השומשום, וטובלים את כדורי הבשר בצלחת השומשום, מגלגלים אותם כך

שיהיו מצופים לגמרי

מטגנים בשמן עמוק וחם כשלוש ארבע דקות, מגלגלים אותם תוך כדי הטיגון, עד שהשומשום שחום מעט.

מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.

מגישים את המנה עם הרוטב:

 

לציפוי עם האורז לסושי

מכינים את תערובת הבשר ויוצרים כדורים, מסננים את האורז היטב מהמים, מגלגלים את כדורי הבשר באורז

ומניחים בכלי במבוק, על גבי נייר אפיה חתוך לעיגולים, מאדים כשכלי הבמבוק המכוסה מונח מעל מחבת

עם מים רותחים (מבלי שייגע במים) כרבע שעה

 

הכדורים הטעימים הוגשו בליווי סלט אסייתי (מתכון בהמשך הרשומה)

סלט אסייתי

המצרכים:

2 דייקון טרי קלוף (צנון לבן)

5 גזרים קלופים

5 גזרים מלפפונים ומוצקים (בסדנא אהרוני לא שם מלפפונים)

5 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון

2 כוסות נבטים טריים

עשבי תיבול - כוסברה, נענע - עלים שלמים

לרוטב:

שליש כוס חומץ אורז

שליש כוס סוכר

שליש כוס מים

כפית שמן שומשום

2 כפות ג`ינג`ר טרי קצוץ דק

מעט מלח

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הרוטב, עד שהסוכר נמס ומניחים בצד.

חותכים את הירקות לרצועות דקות

מוסיפים את עשבי התיבול

מוזגים את הרוטב ומערבבים היטב 

הסלט מוכן

סלמון ושעועית בזיגוג אסייתי

המצרכים:

1 פילה סלמון טרי שלם מוצק ועבה, מנוקה מעצמות, עם העור

מלח ופלפל גרוס

שמן זית לטיגון

לזיגוג

6 כפות חומץ בלסמי

6 כפות רוטב סויה

6 כפות מירין

6 כפות מיץ לימון סחוט

2 כפות שמן זית

2 כפות ג`ינג`ר טרי קצוץ דק

4 כפות סוכר חום

מלח ופלפל גרוס

כתוספת:

שקית שעועית ירוקה עדינה

שומשום

שום כתוש

שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

חותכים לנתחים את הסלמון, ממליחים ומפלפלים. מחממים היטב שמן זית במחבת כבדה, צורבים את

הנתחים כשלוש דקות מכל צד: ראשון, צורבים את הצד עם העור כשלוש ארבע דקות, עד שרואים את צבעו

הורוד של הסלמון משתנה ללבן, בחלק התחתון של הנתח. 

מערבבים בקערית את תערובת הזיגוג, יוצקים את התערובת למחבת נפרדת, מביאים לרתיחה. במחבת עם

נתחי הסלמון שופכים עודפי שומן שהצטברו, מוזגים על הסלמון את תערובת הזיגוג,  מזגגים כשלוש דקות,

מכל הצדדים.

מגישים על מצע של שעועית מוקפצת

הכנת השעועית:

מרתיחים מים, לאחר רתיחתם מוסיפים כף מלח גס, מבשלים כשלוש ארבע דקות, לא נותנים להם להיות

סמרטוטיים, אלא שיישארו קריסיפיים, מסננים מהמים ומעבירים למי קרח - את התהליך הזה ניתן להכין לפני

ההגשה וכאשר רוצים להגיש את המנה, מחממים שמן זית במחבת, קולים מעט שומשום, ומוסיפים את

השעועית, ממליחים ומפלפלים ומקפיצים במחבת כשלוש דקות. 

(במקור, היה אמור להיות מוגש על גבעולי אספרגוס, אך לדברי אהרוני, מטעמי כשרות , נאלצנו להסתפק

בשעועית (שהייתה טעימה מאוד)

אופן הכנת האספרגוס

גבעולי אספרגוס עבים וטריים - קלופים

בצל ירוק חתוך לתלתלים - חתוך לרצועות דקיקות לאורכו, החלק הלבן והירוק טבולים במי קרח

שומשום שחור קלוי.

קולפים ומבשלים מעט את גבעולי האספרגוס כשלוש ארבע דקות, מעבירים אותם למי קרח, כדי לעצור את

הבישול. מסננים ןמניחים על צלחת שלשה גבעולי אספגוס ועליה את נתח דג הסלמון המזוגג ועליו תלתלי

בצל ירוק ומעט שומשום קלוי. 

ואחרון חביב הקינוח

אננס מזוגג עם סורבה אננס

המצרכים

1 אננס טרי גדול

50 גרם חמאה

2 כפות סוכר חום

1/4 כוס רום כהה או ברנדי

1 כף ג`ינג`ר טרי קצוץ דק

1/2 חב` נענע טרייה

אופן ההכנה

 קולפים ופורסים את האננס לטבעות.

שמים את כל שאר החומרים במחבת רחבה ומביאים לרתיחה.

מכניסים פנימה את טבעות האננס, מבשלים ומזגגים אותם בתערובת כעשר דקות. מניחים על צלחת, מסביב

מטפטפים מהרוטב ומניחים מעל כדור סורבה ועלי נענע לקישוט. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת