00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים פה

אורז הודי עם שפע תבלינים

בהרבה מתכוני אורז שראיתי, מבשלים אורז לבן ואח"כ מוסיפים לו תוספות שונות. לדעתי זאת טעות - אם מבשלים את האורז יחד עם התוספות הוא סופג את הטעמים בצורה טובה בהרבה.

זה במיוחד נכון למתכון זה, העשיר מאוד בטעמים.

 

המצרכים הדרושים:

  1. 2 כוסות אורז ארוך (רצוי בסמטי. פרסי גם טוב)
  2. בצל קצוץ דק
  3. שמן זית לטיגון (שתיים - שלוש כפות)
  4. 3.5 כוסות מים
  5. מקל קינמון
  6. 2 עלי דפנה
  7. 5-6 גרגרי פלפל שחור (שלמים)
  8. 5-6 "מסמרי" ציפורן
  9. 5-6 תרמילי הל (רצוי לפתוח את הקצה שלהם בלחיצה קלה על משטח קשה)
  10. כפית מלח

 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית ומטגנים את התבלינים "הקשים" (כלומר כל התבלינים פרט למלח) במשך כמה שניות.  שימו לב שמהר מאוד הפלפלים יתחילו לקפוץ ולרחוש - זהירות לא לשרוף.
  2. מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן עוד דקה שתיים תוך ערבוב
  3. אפשרות אחרת  היא לטגן את הבצל לפני שמוסיפים את התבלינים (להחליף צעדים 1 ו-2 ולטגן את הבצל יותר זמן)
  4. מוסיפים את האורז והמלח ומטגנים במשך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב (לשים לב שהאורז לא נשרף!)
  5. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
  6. מעבירים לאש קטנה - הכי קטנה שאפשרית - ומבשלים כ-25 דקות בלי לפתוח את הסיר
  7. מחכים עוד 5 דקות אחרי שמכבים את האש בלי לפתוח את הסיר

 

בתיאבון!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מתכוניםפה אלא אם צויין אחרת