00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

קיטצ`ן מרקט

קיטצ`ן מרקט, האנגר 12, נמל תל-אביב

כמה טוב כמה יוסי

בשנתיים האחרונות הפך נמל תל-אביב למוקד קולינארי חשוב בעיר. בשוק האיכרים מוכרים את מיטב התוצרת החקלאית המקומית; טאפאס בשוק של האחים ירזין הוא אולי הטאפאס-בר המוצלח ביותר בארץ; את מסעדת קיטצ`ן מרקט, השוכנת בקומה העליונה במתחם, מוביל השף המוערך יוסי שטרית (מי שבעבר זוהה בעיקר עם מסעדת ויולט במושב אודים).

לאחרונה אכלתי ארוחת ערב מאוחרת בקיטצ`ן מרקט. למרות שהיה זה לילה חורפי באמצע השבוע, זמן שבד"כ אינו מעורר חשק לבילוי דווקא באזור הים, המסעדה היתה מלאה עד אפס מקום. מיתון? הצחקתם אותי, הבועה התל-אביבית ממשיכה בשלה – וטוב שכך.


להלן המנות שהוזמנו

ברולה פטריות פורצ`יני (52 ₪). זוהי ווריאציה מקורית ויצירתית במיוחד לקרם ברולה. בניגוד לקינוח הקלאסי המפורסם, כאן מדובר במאכל מלוח-מתוק, המכיל קרם פטריות פורצ`יני, ערמונים, שמן כמהין, פרושוטו – כשסוכר מקורמל סוגר מלמעלה. מנה מסעירה, המציגה משחק מקורי של טעמים, מרקמים וטקסטורות. חגיגה גסטרונומית ברמה של מסעדת מישלן.


הביצה (33 ₪). זוהי מנה שאוכלים באמצעות כף, ואשר מוגשת בצנצנת שקופה. היא הכילה שכבות של ביצה רכה, פטריות צרובות, קרוטונים, שמן כמהין – ומעליהם קציפת פרמז`ן. היא היתה רטובה אך בעלת מרקם שאינו דליל או נוזלי מדי. מדובר במנת פתיחה כיפית, מעודנת בטעמה, שמשמחת ומאתגרת את החיך. קציפת הפרמז`ן, אגב, היא ביטוי לפלרטוט של שטרית עם הבישול המולקולארי עוד מימי ויולט העליזים.


טורטליני טלה (86 ₪). המנה הציגה שילוב בין בצק רך, דק ומענג למילוי משובח – והוגשה עם רוטב על בסיס חמאה. היא היתה יכולה להיות מושלמת אם המעטפת היתה קצת פחות דקה, שכן דרוש בצק עבה מספיק ובעל נוכחות כדי לחיות בשלום עם תבשיל כזה. בכל מקרה מדובר בטורטליני שלא היה מבייש רבות מהמסעדות האיטלקיות הטובות בארץ.


פילה עגל (119 ₪. מנה מוקטנת – 180 גרם). הבשר נצלה על הגריל והוגש עם גרטן תפו"א ורוטב יין אדום. הפילה היה עסיסי ואדמדם כמצופה – והוכיח שבקיצ`ן מרקט יודעים לעשות כבוד לחומרי גלם. אך עם כל הכבוד לבשר, את ההצגה גנב גרטן תפו"א מופלא, בעל טעם ממכר ממש, שהוגש עם כדור פולנטה ממזרי במיוחד. אלוהים נמצא בפרטים הקטנים – ושטרית, שבקיא ברזי המטבח הצרפתי, יודע זאת היטב.


טרין טלה (128 ₪ כמנה מוגדלת – 200 גרם). "בלוק" מלבני של בשר טלה, שבושל ארוכות, קושט בירקות והוגש ברוטב יין. מנה שקצת החווירה מול קודמותיה, בעיקר בשל טעמו הלא מספיק משכנע של הבשר. מבחינה אסתטית תוצאה יפה, מבחינה קולינארית – פחות.


הייזל קרים (39 ₪). מנה מתוקה-מלוחה, שהכילה קרם ערמונים, חמאת בוטנים ושוקולד ויסקי. קינוח בעל טעם מושחת, רב-מימדי ולא מתוק מדי.


חלבה דייט (37 ₪). מדובר במוס חלבה בעל מרקם קליל ונעים, שהכיל קרם פקאן סיני מיוחד בטעמו.


היתה זו ארוחה נפלאה, יצירתית, צבעונית וטעימה במיוחד. למרות שקיטצ`ן מרקט מגדירה עצמה כ"מסעדת שוק", בפועל מדובר במסעדת שף מוקפדת ומתוחכמת. שטרית מגיש בה אוכל עילי בגובה העיניים. כזה שמצד אחד מאתגר את הפודי שראה הכל – ומצד שני לא מרתיע את הסועד הממוצע. אין הרבה מסעדות בארץ בעלות טביעת אצבע כה מובחנת של שף. היה טוב - היה יופי!

ציון: 4.5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת