00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

ארטישוק מבושל וגם... רוטב לימון

עכשיו זאת העונה של הארטישוקים, המנה הזו מחזירה אותי אחורה בזמן לבית הורי כשמתנגנת לה מוסיקת לדינו באוויר והארטישוקים מגיעים לשולחן לאחר ארוחת הערב כמין קינוח מקובל.

מצרכים לארטישוק:

6 ארטישוקים

לימון גדול חתוך לרבעים

4 שיני שום חצויות

כפית וחצי מלח

מצרכים לרוטב:

2 כפות חומץ

מיץ מלימון וחצי

3 כפות שמן זית

רבע כפית חרדל

3 כפיות מיונז

מלח

אופן הכנת הארטישוקים:

שוטפים את הארטישוקים מורידים את הגבעול, בסיר גדול מרתיחים מים עם כפית וחצי מלח ומוסיפים את הארטישוקים.

מכניסים את רבעי הלימון ושיני השום, מוסיפים מים עד כיסוי, מביאים לרתיחה, סוגרים מכסה מנמיכים להבה לשעה.

אופן הכנת הרוטב:

פשוט מערבבים עד קבלת מרקם נוזלי ללא גושי מיונז או חרדל (לערבב עם מזלג כמו חביתה)

איך אוכלים?? פשוט שולפים עלה, טובלים אתהקצה האכיל ברוטב ולפה :-)

תהנו!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת