00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

פוקצ`ה עם גבינה צפתית - מתכון פשוט וקל

 

ה מ צ ר כ י ם :

2 כוסות קמח רגיל

1 כף שמרים יבשים

מלח 1/2 כפית

סוכר 1/2 כפית

1 כוס מים פושרים

1/4 כוס שמן זית

כפית שמן זית למריחה על היד

תבנית גדולה חד פעמית או תבנית גודל תנור

 

לציפוי הפ`וקצה

מלח גס לפיזור  

**לפי טעמו של כל אחד אני פיזרתי מעט ביד

1 כף  רוזמרין טרי מהגינה

100 גרם גבינה צפתית 5 % פרוסה לחתיכות  (אפשרי כל גבינה קשה שיש בבית)

פלפל שחור גרוס

זעתר 1/2 כפית לפיזור על גבי הבצק..
 

 

אופן ההכנה:

 בקערה מניחים  את  הקמח ומוסיפים את השמרים מערבבים ומוסיפים את המים בהדרגה

ומתחילים ללוש

  מוספים את המלח והסוכר ומערבבים שוב , בהמשך  מוסיפים את השמן.

לשים עד שהבצק אחיד מוכן. (המרקם מעט דביק וזה בסדר)

 מניחים להתפחה כשעה .

הבצק לאחר התפחה מכפיל את נפחו)

בתבנית מניחים את הבצק ובעזרת מערוך או בעזרת הידים משטחים אותו על נייר אפייה.

  בעזרת האצבעות לוחצים על הבצק ומורחים מעט שמן זית כפית בערך

ואז  מפזרים מלח עבה מעט , פלפל שחור גרוס, גבינה קשה שיש בבית, רוזמרין ועוד...

 

בתנור :  200 מעלות  - 20 דקות

 

ישנם תוספות רבות שאפשר להכין על פוקצה כל אחד מה שיש לו בבית..

לגבי בצל אני ממליצה טיגון קל

 

 

ערך קלורי למנה : http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3609

אתם מוזמנים לבקר באתר שלי בפייסבוק: https://www.facebook.com/lanit11?ref=hl

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת