00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

בבקה יוגורט וקינמון

12/03/2013

היום נשארתי ללא מילים (אבל עם המון טעם נפלא בפה) לנוכח ההפתעה מהעוגה הפשוטה והטעימה הזו.
הכל התחיל באי חשק גדול להכין עוגה לשבת. אולי בגלל שזה היה יום האישה וחלפו בראשי הרהורים, שיהיה נחמד לא לעשות כלום היום, ושמישהו אחר ידאג לקינוח... חחח אבל אפילו אותי המחשבות האלו הצחיקו :P ודי בגדול! אך מרוב צחוק הצלחתי לעודד את עצמי, וגם להזכיר לעצמי, שאפיית עוגה עבורי זה לא עונש אלא כייף, פרגון עצמי ואהבה אמיתית. ובעודי מהרהרת בהארה שנחתה עלי, כבר מצאתי את עצמי בוחשת...מודדת...ואופה את עוגת הבבקה קינמון הנפלאה הזו. שבמקור הכין אותה הקונדיטור דודו אוטמזגין ואני שמרתי לי בצד. ברשימת "העוגות שצריך לנסות" שלי. וכפי שכבר אמרתי לכם, היא יצאה פשוט פצצה! ותוך זמן קצר ביותר, כבר הייתי מוכנה עם כוס הקפה בסלון לפינוק אמיתי והרהורים חדשים.  אה סליחה קודם העמדתי אותה לסידרת צילומים כדי שגם אתם תוכלו להתרשם! 

 

 

 

 

(מתאים לתבנית בבקה קטנה 22 ס"מ, או תבנית אינגליש קייק אחת)

* מי שרוצה לדעת כמה זה 70 גר` קמח או 50 גר` סוכר יכול להיעזר בטבלת המרת הכמויות במטבח שיש בבלוג)

המצרכים לשטרויזל (ציפוי פרורים):

  • 50 גר` חמאה

  • 50 גר` סוכר לבן 

  • 70 גר` קמח (1/2 כוס)

  • 20 גר` שקדים טחונים

  • 1/2 כפית קינמון

 

ההכנה:

  1. הכניסו את כל המרכיבים אל מעבד המזון, והפעילו בפולסים קצרים עד לקבלת מסה פרורית.

  2. הכניסו אל קערה קטנה, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר.

 

המצרכים לעוגה:

  • 2 ביצים

  • 180 גר` סוכר (קצת פחות מכוס אחת)

  • 120 גר` חמאה מומסת

  • 220 גר` קמח (כ- 1/2 1 כוסות גדושות)

  • 1/2 כפית אבקת אפיה

  • 1/4 כפית סודה לשתיה

  • 200 מל` יוגורט טבעי

 

  • 2 כפות סוכר חום דמררה / לבן

  • 1/2 כפית קינמון

 

ההכנה:

  1. עבדו בקערת המיקסר עם וו הגיטרה את הביצים והסוכר הלבן, עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה.

  2. הוסיפו לאט לאט את החמאה המומסת, והמשיכו לעבד עד לאיחוד.

  3. בקערה קטנה ערבבו את החומרים היבשים הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתיה.

  4. הוסיפו את החומרים היבשים ואת היוגורט לסירוגין אל המיקסר והמשיכו לעבד מעט לאיחוד המרכיבים.

  5. בקערה קטנה ערבבו כעת את הסוכר החום והקינמון.

  6. שמנו מעט את תבנית האפיה, שיפכו אליה מחצית מכמות מסת העוגה.

  7. פזרו מעל את תערובת הסוכר החום והקינמון ושיפכו את המחצית השניה של העוגה.

  8. פזרו למעלה באופן אחיד את השטרויזל שהכנתם קודם. (מספיקה חצי מהכמות)

  9. אפו בתנור שחומם מראש ל- 160 מע` כ- 45 דקות.

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת