33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

פשטידת שבלולי ח`וביזה ושבלולי פיצה

פשטידת שבלולי ח`וביזה ושבלולי פיצה


הכנתי 3 פשטידות של שבלולי בצק במילוי מלוח של עלי חובזה גבינות. השניה עלי חוביזה ושקדים, אגוזים וצנוברים טבעוני, והשלישית עבור הלדים במילוי פטעם פיצה. 

להכנת הבצק

 1ק"ג קמח שמרים (ניתן להחליף לקמח מלא +2 כפות שמרים )
1 כף מלח 
2 כפיות סילאן ללא תוספת סוכר
1 כפית פלפל לבן
1/2 כוס שמן 
1 כוס מיץ תפוחים 
 2 כוסות מים (להתחיל עם כוס וחצי ולהוסיף לפי הצורך)

ההכנה

מערבבים את החומרים היבשים 
מוספים המיץ השומן והמים  ולשים לבצק רך ונעים,
שמים בקערה משומנת ומשמנים בעזרת ספרי שמן את הבצק
מתפחים עד הכפלת הנפח.
מורדים את הנפח בעזרת אגרופים לשים מעט ומתפחים שוב כחצי שעה.

מילית ח`וביזה,שקדים וצנוברים

2 בצלים פרוסים
עלי ח`וביזה נקיים וקצוצים
חופן עלי סרפד נקיים קצוצים( לא חובה)  
(היחס בין החוביזה לסקרפד 1/4 מכמות הח`וביזה סרפד)
2 כפות שמן זית
חופן שקדים 
חופן צנוברים
חופן אגוזים/פקאנים/קשיו וכו 
מיץ מלימון לפי הטעם

ההכנה
לטגן את הבצל עד שקיפות להוסיף 
עלי ח`וביזה ועלי סרפד  לטגן עד שינוי הצבע
לתבל במלח, פלפל, בהרט, וסומק. 
לטגן את השקדים הצנוברים והאגוזים ולהוסיף לתערובת .

הרכבת הפשטידות חוביזה 

לרדד שליש מהבצק דק 
מרוח במילוי ולגלגל לכרוכית 
לחתוך בגובה 5 ס"מ 
לסדר בתבנית לא צפוף כי זה תופח 
לכסות במגבת ולהתפיח כחצי שעה 
למרוח במעט שמן זית .
לאפות בחום בינוני כחצי שעה עד 45 דקות .
אם הייאה מהתנור למרוח בשמן זית.

מילית ח`וביזה וגבינות 

כף שמן זית אכותי 
1 בצל קצוץ גס 
עלי ח`וביזה נקיים וקצוצים גס 
גבינה מלוחה מגוררת גס
גבינה צהובה מגוררת גס 

ההכנה
לטגן את הבצל עד שקיפות
להוסיף את עלי הח`וביזה 
לאדות עד רכות העלים 
לקרר ולהוסיף
גבינה מלוחה וגבינה צהובה
לתבל במלח ופלפל שחור 

מילית בטעם פיצה

רוטב פיצה 
גבינה צהובה 
זיתים 

הרכבת הפשטידת שבלולי פיצה

מרדדים דק אשליש מהבצק מורחים ברוטב הפיצה,
מפזרים גבינה וזיתים .
אפשר לפזר גם פלפלים קלויים, פטריות, גבינה מלוחה, טונה וכו..
מגלגלים לכרוכית ופורסים לפרוסות באורך 5 ס"מ.
מסדרים בתבנית לא בצפיפות להשאיר מקום לתפיחה.
לכסות במגבת ולהתפיח כחצי שעה. למרוח בשמן זית 
לאפות בחום בינוני כ30-45 דקות .
אם היציאה מהתנור למרוח שמן זית .

חברים, תודה שבקרתם אצלי
מאחלת לכולנו שבת שלום עם פחות רוחות 
אשמח אם תשתפו או תלחצו על לייק
שבת שלום 


תודה ל תזזאטית על הסבר המפורט להעלאת אלבום 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת