00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

ארחה לשבת מס` 21

לאחר שבוע מלא חוויות טעימות ומלא מפגשים נהדרים החלטתי לשתף אתכם במקבץ מתכונים לשבת 

חלקם בהשארת שפים וחברים נהדרים שפתחו לי צהר נוסף בחשיבה וביצרתיות על כן אומר

להם תודה ואתכם אשתף בחוויה נהדרת וזה מה שנבשל השבת :

  • ברבוניות מטוגנות לצד סלסה של פלפלים וירקות כבושים
  • תבשיל קציצות-כרפס,לימונים כבושים,זיתים ופול מרענן
  • טזניה של פרגיות-נתחי פרגית ברוטב פירות ובצלים מקורמלים בניחוח קינמון
  • תפו"א"קרועים" בשלל עשביי תיבול
  • סלט נבטוטים תותים ואגוזי לוז

אז כל שצריך לחמם סירים ומחבתות מתחילים

הכמויות עבור 6 סועדים

ברבוניות מטוגנות

החומרים

12 יח` ברבוניות שלימות (נקיות)

1 כוס קמח לבן

1 כף אבקת שום

מלח פלפל

שמן לטיגון

החומרים לסלסלה

2 יח` פלפל אדום קלוי

2 מלפפונים חמוצים

1 בצל סגול

1/2 כוס מיקס עשבי תיבול קצוצים(פטרוזליה,כוסברה)

2 כפות שמן זית

1/2 כוס חומץ

2 כפות מיץ מלימון טרי

מלח פלפל

כפית סומק

אופן ההכנה

ראשית נוודא כי הדגים נקיים נשטוף ונייבש,בקערה נערבב את הקמחעם אבקת השום,מלח ופלפל ובמקביל נחמם שמן לטיגון.

נעטוף את הדגים בקמח מכל צד ונטגן בשמן ונניח על נייר ניגוב

הכנת הסלסה

נקצוץ את הבצל,מלפפון חמוץ ופלפל קלוי לקוביות קטנות נתבל במלח פלפל ,חומץ מיץ לימון וסומק ובסיום נוסיף את עשבי התיבול

נמשרה ל-15 דק` ונסדר את הדגים בצלחת עמוקה כשזנב הדגים מופנה כלפיי מעלה ניצוק מעל את הסלסה נעטר הפטרוזליה ופלח לימון בתיאבון

תבשיל קציצות וכרפס

החומרים

5 ענפיי כרפס (שלמים)

750 גר` בשר בקר טחון

250 גר` בשר כבש טחון

200 גר` זיתים שחורים מגולענים

500 גר` פול קפוא

5 יח` לימון (ננסי) כבוש

מלח פלפל

1 כפית כורכום

1 כפית ראס אל חנות

4 כפות שמן

אופן ההכנה

ראשית נכין את תערובת הבשר,בקערה נערבב את שני סוגי הבשר(ניתן לשנות) נוסיף כחצי כוס עלי סלרי קצוצים נתבל במלח פלפל וראס אל חנות

נוסיף 4 כפות שמן זית נערבב היטב ניצור קציצות קטנות נניח ע"ג נייר אפייה ונקרר לחצי שעה .

במקביל נחתוך את גבעולי הסלרי "לאצבעות" באורך 5 ס"מ לערך,נעביר לסיר רחב ושטוח נכסה במים ונבשל כ- 15 דק` בתוספת כפית כורכום .

בזמן זה נחצה את הזיתים השחורים לשניים ונשרה במים חמים למס` דק ונשטוף .

את הלימונים הכבושים נחצה לרבעים ונוסיף לסיר עם הכרפס נצרף לחגיגה את הזיתים נתבל במלח פלפל ונסדר את הקציצות בסיר (בצורה סיבובית)

נשלים מעט מים רותחים לכדיי כיסוי(חצי גובה הקציצה) ונבשל כ-25 דק` .את הפול הירוק ננקה ונוציא מהתרמיל)נשרה לדקה במים רותחים וע"י לחיצה )

לאחר שעברו 25 דק` נפזר את הפול הירוק מעל בתוספת "אבק" של ראס אל חנות ועלי סלרי קצוצים.

מנה טעימה מלאה רעננות וניחוח נפלא

טזניה של פרגית

החומרים

6 יח` פרגית מפורקת מעצם

2 בצלים לבנים בגודל בינוני

2 בצלים סגולים בגודל בינוני

10 משמשים יבשים

10 שזיפים יבשים מגולענים

1/2 כוס צימוקים(לבנים שחורים)

מקל קינמון

כוכב אניס

קמצוץ תימין טרי

2 כפות סילאן

נוזל עוף/מים

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

בסיר רחב ושטוח נחמם 2 כפות שמן זית,את הבצל נקלוף ונחתוך לרצועות דק` נשחים את הבצל בשלב זה נוסיף את הסילאן (צבע ענבר מקורמל)

נוסיף 2 כוסות נוזל עוף/מים לסיר ואת הפירות היבשים.נצרף גם מקל קינמון,אניס,ומעט תימין ונבשל על אש נמוכה.

במקביל נחמם מחבת עם 1 שמן זית נתבל את הפרגית במלח,פלפל,מעט תימין,ומעט סוכר חום נצרוב את הפרגית היטב משני צדדים ונעביר לסיר עם

הפירות היבשים נבשל כחצי שעה על אש נמוכה (עד "היעלמות 50% מהנוזל בסיר) .

מנה נהדרת חגיגית ומתאימה לכל מאורע .

תפו"א "קרועים״

החומרים

6 יח` תפו"א לבן בגודל בינוני

4 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל גרוס

אבק אגוז מוסקט

1/2 כוס עשבי תיבול יבשים(אורגנו,רוזמרין,בזיל,תימין)

אופן ההכנה

נבשל את תפו"א במים חמים כ3/4 בישול ונקרר.בעזרת הידיים "נקרע" את התפו"א ונניח בתבנית אפייה .

נפזר מעל שמן זית,מלח,פלפל אגוז מוסקט,ועשבי תיבול .

נאפה בתנור בתוכנית גריל עד קבלת צבע מוזהב וכרוך במעט.

סלט נבטוטים

החומרים

חופן נבטוטי משלל הסוגים(צנוניות,חמניה,ברוקולי,שעועית)

סלסה תות שדה

חופן עליי בזילקום טרים

כף חומץ בלסמי

כפית דבש

כף חומץ תפוחים

2 כפות שמן זית

מלח פלפל

100 גר אגוזי לוז מקולפים וקלויים

אופן ההכנה

את שלל הנבטוטים נניח בקערה עמוקה,את התותים נחצה לרבעים.

בקערה נפרדת נכין את הוינגריט:בלסמי,שמן,מלח פלפל,ודבש נערבב היטב ונבזוק תוך כדי "קיפול" לנבטוטים נוסיף את התותים ועלי בזילקום טריים ונפזר מעל אגוזי לוז קלויים ושבורים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת