33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

פולנטה פונגי / פולנטה עם פטריות טריות

פולנטה קרמית ומיוחדת עם פטריות טריות, פרמג`אנו רג`אנו ובצל ירוק 


מצרכים (שמונה מנות):

500 גרם פולנטה

8 כוסות נוזל – 2 וחצי כוסות חלב ו-5 וחצי כוסות מים

75 גרם חמאה

כוס פרמג`אנו רג`אנו גרוס/טחון (ועוד קצת לעיטור המנה)

300 גרם פטריות טריות + רבע כוס מים 

3 בצל ירוק פרוס לעיגולים

אגוז מוסקט גרוס, שום גרוס, פלפל שחור גרוס ומלח  לפי הטעם


אופן ההכנה:

לחתוך 3 בצל ירוק לעיגולים.

את החלק הירוק לשים בקערית אחת (נשמור לסוף המתכון לעיטור המנה) ואת החלק הלבן לשים בקערית שנייה.

 

 

לשים בווק את הפטריות ורבע כוס מים, להוסיף את החלק הלבן של הבצל הירוק, אגוז מוסקט, שום גרוס ופלפל שחור גרוס, לבשל במשך רבע שעה.

 

 

להעביר למיכל/סיר קטן שבו ניתן לטחון את הפטריות והבצל הירוק בבלנדר מוט.

 

 

להוסיף את הפרמג`אנו רג`אנו, לערבב עד איחוד ולהניח בצד.

 

 

לשים בסיר כבד (עם תחתית כפולה  כדי שהפולנטה לא תישרף) את הנוזלים (חלב ומים) להוסיף את החמאה ואת הפטריות הטחונותלערבב היטב.

כשהנוזלים חמים להוסיף בהדרגה את הפולנטה תוך כדי ערבוב כדי שלא יווצרו גושים.

 

 

לטעום ולהוסיף מלח לפי הטעם, לערבב ואם יש צורך לתקן תיבול.

להגיש בעיטור של פרמג`אנו רג`אנו ובצל ירוק (החלק הירוק ששמנו בקערית).

 

 

לבריאות ובתיאבון


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת