00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

מרק קניידלך

 

 אין הרבה מתכונים, שמעלים אצלי כל כך הרבה נוסטלגיה וגעגועים בכל שנה, כמו הכופתאות הנפלאות האלה, הנקראות "קניידלך" וכמו כמעט כל דבר ביידיש שרוצים להדגיש את החיבה אליו מצמידים לו את הסיומת "לך" כמו קניידלך, מיידלך, קרפלך (יש עוד תאמינו לי )

עבורי הקניידלך, הן לא רק כופתאות טעימות הן גם געגוע לסבתא, לאמא, ובכלל לאוירה ביתית חמה ואוהבת (כן כן הכל בכופתאה אחת ).

מאז שאני זוכרת את עצמי ואת חג הפסח, תמיד היה על שולחן החג שלנו מרק קניידלך, כך שאין מצב מבחינתי לארוחת חג ללא המרק הנפלא הזה. היום אני רוצה לשתף אתכם במתכון הפשוט הזה לקניידלך האהובים שלי, ואחרי שתכינו תבינו כמה שהם טעימים!


 

 

המצרכים:

  • 200 גר` קמח מצה

  • 4 ביצים

  • 2 כפות שמן

  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

  • 2 כוסות מים רותחים

  • מלח ופלפל

 

ההכנה:

  1. ערבבו את כל החומרים יחד לתערובת אחידה.

  2. כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו למקרר לייצוב למשך שעה.

  3. הרטיבו מעט את הידיים, והכינו כדורים בגודל של כדור פינג-פונג.

  4. מלאו מים בסיר חסין אש, וכשהמים רותחים הכניסו את כדורי הקניידלך. (כל פעם כ-6 כדורים)

  5. הקניידלך מוכן, כאשר הכדורים צפים מעל פני המים.(רצוי לבשל לפחות כ- 10 דקות)

 

הגישו עם מרק עוף ביתי, וההצלחה מובטחת!

 

 

 

 

בתאבון לכולם, חג שמח ולהתראות במתכון הבא!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת