55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר ברוטב לימונים כבושים

המתכון הבא מבוסס על מתכון מבלוג "המטבח של איה" - הקישור למתכון המקורי: http://www.ayaskitchen.com/AyaRecipes/AyaRecipes_24.html

המצרכים

1 חב` קפואה של תחתיות ארטישוק (כ - 8-9 יחידות)

250 גר` בשר טרי טחון

1 ביצה

1/2 צרור של עלי פטרוזיליה

2-3 שיני שום כתוש

כפית בהראט לקציצות

כפית כורכום

 1/4 כפית אגוז מוסקט

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל

לציפוי:

1 ביצה

כוס קמח מצה

שמן לטיגון

לרוטב

1/2 צרור כוסברה נקיה וקצוצה

4-5 פרוסות לימון כבוש 

3 שיני שום כתוש

כפית כורכום

כפית אבקת מרק עוף כשר לפסח

מלח, פלפל

מיץ מחצי לימון

1 כוס מים חמים. 

אופן ההכנה

1. מפשירים את תחתיות הארטישוק (אם אין זמן, ניתן להפשירם במים רותחים לכמה דקות ולשלוף מיד). 

2. מערבבים את כל חומרי המילוי ועורמים קציצה על כל תחתית של ארטישוק, מהדקים היטב 

3. טורפים ביצה בצלחת עמוקה ובצלחת נוספת שמים את הקמח מצה. טובלים כל תחתית ארטישוק בקמח מצה ואח"כ

בביצה ומטגנים בשמן מכל הצדדים, מסדרים בתבנית פיירקס. 

4. מערבבים את חומרי הרוטב, מוזגים על הארטישוק, עד שהרוטב יכסה כמחצית מגובהם ואופים בתנור

בחום 180 מעלות כשעה, חצי שעה ראשונה עם כיסוי נייר אלומיניום ואח"כ ללא. 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת